Четвер, 04 травня 2017 11:48

Василь Лютий: «Спільними зусиллями ми вибороли справедливість»

Василь Лютий: «Спільними зусиллями ми вибороли справедливість»

У Києві відбулась прес-конференція щодо закриття кримінальної справи проти патріота, музиканта та громадського активіста Василя Лютого. Завдяки спільним зусиллям, об’єднанню різних структур, що виступили на захист побратима, вдалось вибороти справедливість.

«Патріоти не повинні переслідуватись рудиментами режиму Януковича. Переконані в цьому, ми стали на захист Василя Лютого. Керівник Проводу «Вільних людей», народний депутат України Андрій Левус подав звернення до Генерального прокурора та міністра внутрішніх справ України. Рішенням прокурора Луганської області Володимира Янка справу було закрито», — зазначив Дмитро Жмайло, заступник керівника штабу «Вільних людей».

За словами адвоката Андрія Руденка, успіх у справі став можливим завдяки активній позиції громадськості. Саме вона заступилась за патріота, і лише після вияву публічної активної позиції суспільства прокурори розібрались у ситуації.

«Принципові і порядні люди не повинні зазнавати ні нападів із боку сепаратистів, ні утисків із боку правоохоронних органів», — зазначив юрист.

Валерій Суботін, керівник «Музичного батальйону», переконаний: «Шлях до перемоги складається із маленьких досягнень. Ми домоглись закриття справи проти Василя Лютого, і це — крок до розбудови громадянського суспільства».

«Дякую кожному за цю підтримку. Не один я опинився у такій ситуації. Знаю, що гуртом ми можемо зберегти правду. Загальним фронтом — і громадськості, і правозахисників, і депутатів, і представників ЗМІ, і митців — ми зможемо захистити всіх порядних і чесних людей», — зазначив Василь Лютий.

Нагадаємо, громадського активіста та музиканта було затримано під час проукраїнського мітингу в Рубіжному, що на Луганщині. Він зазнав нападу сепаратистів, а пізніше правоохоронні органи за відсутності складу злочину протягом тривалого часу намагались його засудити.

Loading...

Інтерв'ю

Олег Медуниця: Віримо в перемогу України й робимо все задля цього

Олег Медуниця: Віримо в перемогу України й робимо все задля цього

Вже рік як Організацію Українських Націоналістів очолює сумчанин Олег Медуниця. А от корені його роду...

17-02-2024 Інтерв'ю

Олег Медуниця: Принцип «Україна над усе!» має стати об’єднуючим для всіх

Олег Медуниця: Принцип «Україна над усе!» має стати об’єднуючим для всіх

Цими днями відзначаємо 95-річчя створення легендарної Організації Українських Націоналістів. В часи бездержавності саме ОУН підняла...

28-01-2024 Інтерв'ю

Українська Перемога і розвал московії

Українська Перемога і розвал московії

Українська Перемога і розвал московії. Дві абсолютно взаємозалежні категорії. Без розподілу росії та проголошення на...

17-01-2024 Інтерв'ю

Веб-дизайн