Четвер, 08 червня 2017 14:17

Борис Потапенко: «Україна – бар’єр, який дає відсіч імперським намірам Путіна»

Прес-служба ГО «Вільні люди»
Борис Потапенко: «Україна – бар’єр, який дає відсіч імперським намірам Путіна»

Черговий захід проекту «Чаювання Вільних» – зустріч активу Вільних Людей та Молодіжного Націоналістичного Конгресу з Борисом Потапенком, віце-президентом Ради Українських Державницьких Організацій Світу, порушив питання «Чому варто підтримувати зв’язок з українською діаспорою?»

На прикладі власного життя, сенсом якого є безперервна боротьба за визволення та розбудову України, Борис Потапенко доводив, що світове українство – потужний інструмент, без єдності якого існування України в сучасних історичних умовах було б неможливим.

Як зазначив Сергій Кузан, заступник Керівника Проводу «Вільних Людей», підтримка Заходу – це не ефемерне поняття, а системна праця багатьох поколінь. Борис Потапенко – приклад людини, що все життя віддає боротьбі за Україну. Факт, що він тричі був у в’язниці через акції прямої дії в США і Канаді, спрямовані на актуалізацію українського питання, промовистіший за будь-які слова.

«У Канаді, від Торонто до Ванкувера, проживає вже шосте покоління українців, яке народилось і виросло за межами Батьківщини. Як не дивно, усі покоління не лише говорять українською, плекають традиції та розбудовують свою громаду, а й всіляко дбають про Українську Державу. Не має значення, де українці фізично проживають, яким повітрям дихають, якою землею ходять. Україна – важлива для її діаспори. Це – ідея, передана від дідів, до батьків, дітей, онуків», – зазначив він.

Згадуючи 1951 рік, Борис розповів про батьків, які не маючи вигідного становища чи коштів, віддали все, щоб будувати церкви, народні доми, школи, спортивні клуби, видавництва і т.д., створити окреме українське суспільство, аби «від колиски до погребника бути оточеним українським середовищем».

«Ми також всіляко привертаємо увагу світу до проблем України, влаштовуючи публічні акції та заходи. Світ має відчути нашу рішучість, лють та відмову від статусу-кво. Те, що вони сприймають як реальність, для українців – несправедливість, злочин проти нації», – додав він.

Борис Потапенко переконаний, що Захід повинен навчитися в українців, що таке боротися за волю і справедливість. «Захід плекає цінності, а живе за інтересами», – підкреслив Борис.

Важливою умовою перемоги є саме спільна робота над тим, щоб Україна зайняла своє місце в світі. Для цього треба довести до кінця процес розвалу та поховання навіть самого поняття російського імперіалізму.

«Українці всього світу мають разом пильнувати, щоб кінець Російської імперії означав свободу поневоленим народам, а Україна стала центром у своєму регіоні», – переконаний Борис Потапенко.

Loading...

Інтерв'ю

Олег Медуниця: Віримо в перемогу України й робимо все задля цього

Олег Медуниця: Віримо в перемогу України й робимо все задля цього

Вже рік як Організацію Українських Націоналістів очолює сумчанин Олег Медуниця. А от корені його роду...

17-02-2024 Інтерв'ю

Олег Медуниця: Принцип «Україна над усе!» має стати об’єднуючим для всіх

Олег Медуниця: Принцип «Україна над усе!» має стати об’єднуючим для всіх

Цими днями відзначаємо 95-річчя створення легендарної Організації Українських Націоналістів. В часи бездержавності саме ОУН підняла...

28-01-2024 Інтерв'ю

Українська Перемога і розвал московії

Українська Перемога і розвал московії

Українська Перемога і розвал московії. Дві абсолютно взаємозалежні категорії. Без розподілу росії та проголошення на...

17-01-2024 Інтерв'ю

Веб-дизайн