Субота, 22 липня 2017 15:51

Ілларіон Павлюк: “Пропаганда: боротися з нею чи робити свою”

Прес-служба Фундації Вільні Люди
Ілларіон Павлюк: “Пропаганда: боротися з нею чи робити свою”

Відрізняти пропаганду від справжніх фактів, протидіяти брехні та маніпуляціям, бути здатним оцінювати та аналізувати інформацію – навики, важливість яких складно переоцінити. “Пропаганда: боротися з нею чи робити свою” – такою стала тема розмови з Ілларіоном Павлюком, експертом з пропаганди, продюсером. Захід відбувся у рамках проекту Фундації Вільних Людей “Чаювання Вільних”.

Інформація керує сучасним світом. Саме тому вона стала потужною зброєю в гібридній війні. Чи була б можлива окупація Росією Донбасу, анексія Криму без відповідної попередньої роботи з населенням? Без формування думки, створення меседжів на кшталт “захисту російськомовного населення”? Ні. Оскільки жителі окупованих територій не знаються на прийомах пропаганди, їх перетворили на “зомбі”, не здатних критично мислити.

“Аби не допустити повторення помилок, сьогодні кожен громадянин України повинен вміти ідентифікувати пропаганду і розуміти вплив, який вона спричиняє. Мета цього заходу – навчити українців аналізувати почуте чи побачене”, - переконаний Іван Кішка, виконавчий директор Фундації Вільні Люди.

Під час розмови за чаєм, Іларіон Павлюк зруйнував поширені стереотипи про пропаганду як брехню, що не має нічого спільного з об’єктивною інформацією. На реальних прикладах він продемонстрував, яким чином і з яким ефектом можна маніпулювати будь-якою інформацією.

Переглянути відеозапис зустрічі можна за посиланням: goo.gl

Довідка: Ілларіон Павлюк працює в сфері медіа 20 років. Починав диктором на радіо та журналістом в газеті, пізніше став спецкором телеканалу “Інтер” на Близькому Сході. Продюсер і співзасновник продакшн “IVORY Films” (до ребрендингу - TheShowTime), автор документальних фільмів “ДНК - портрет нації”, “Код нації”, “Звичайні зомбі” (телеканал “Україна”), “Рівень секретності 18” (телеканал “1+1”) та багато інших.

Організатор: Фундація “Вільні Люди” - благодійна організація, що займається соціально-гуманітарними проектами задля формування та консолідації дієвого середовища, що сповідує принципи українського консерватизму.  Проект “Чаювання Вільних” - зустрічі з цікавими людьми, піднімати цікаві теми з площини світогляду, формувати середовище людей державницького руху.

Loading...

Інтерв'ю

Олег Медуниця: Віримо в перемогу України й робимо все задля цього

Олег Медуниця: Віримо в перемогу України й робимо все задля цього

Вже рік як Організацію Українських Націоналістів очолює сумчанин Олег Медуниця. А от корені його роду...

17-02-2024 Інтерв'ю

Олег Медуниця: Принцип «Україна над усе!» має стати об’єднуючим для всіх

Олег Медуниця: Принцип «Україна над усе!» має стати об’єднуючим для всіх

Цими днями відзначаємо 95-річчя створення легендарної Організації Українських Націоналістів. В часи бездержавності саме ОУН підняла...

28-01-2024 Інтерв'ю

Українська Перемога і розвал московії

Українська Перемога і розвал московії

Українська Перемога і розвал московії. Дві абсолютно взаємозалежні категорії. Без розподілу росії та проголошення на...

17-01-2024 Інтерв'ю

Веб-дизайн