Середа, 20 червня 2018 12:35

Пуерторіканець навчає українських танців

Григорій Жибак, УІС
Пуерторіканець навчає українських танців

Ансамбль «Сизокрилі» школи народного балету імені Роми Прийми-Богачевської добре знаний не тільки у Сполучених Штатах Америки. Прикметний він ще й тим, що разом із дружиною Ларисою тут навчає дітей танцювати Орландо Паган, який є художнім керівником.

Ще підлітком він закохався в українські народні танці. Вступив до нью-йоркської школи виконавських мистецтв, вивчав балет, сучасний танець, джаз, степ, африканські танці. Коли його запросили на репетицію українського національного ансамблю, вирішив спробувати себе у ньому. Звідтоді викладає українські народні танці у школі, навчив понад сотню дітей української діаспори.

Саме завдяки урокам українського танцю Пагана прийняли у престижну трупу танцювального театру Гарлема під керівництвом Артура Мітчела. Він став солістом та одночасно танцював у «Сизокрилих».

Як хореограф, Орландо вивчає історію та культуру України. Вважає, що наші танці мають вийти за межі української громади. «Намагаюся зробити так, аби український танець набув такої ж популярності, як балет чи сучасний танець. Хочу донести його до інших громад. Знаю, коли вони це побачать, обов’язково закохаються. Їм сподобається атлетизм, кольори, музика. Вірю, люди сприймуть українські народні танці, як чисту форму мистецтва»,– наголосив Орландо Паган.

Loading...

Інтерв'ю

Олег Медуниця: Віримо в перемогу України й робимо все задля цього

Олег Медуниця: Віримо в перемогу України й робимо все задля цього

Вже рік як Організацію Українських Націоналістів очолює сумчанин Олег Медуниця. А от корені його роду...

17-02-2024 Інтерв'ю

Олег Медуниця: Принцип «Україна над усе!» має стати об’єднуючим для всіх

Олег Медуниця: Принцип «Україна над усе!» має стати об’єднуючим для всіх

Цими днями відзначаємо 95-річчя створення легендарної Організації Українських Націоналістів. В часи бездержавності саме ОУН підняла...

28-01-2024 Інтерв'ю

Українська Перемога і розвал московії

Українська Перемога і розвал московії

Українська Перемога і розвал московії. Дві абсолютно взаємозалежні категорії. Без розподілу росії та проголошення на...

17-01-2024 Інтерв'ю

Веб-дизайн