П'ятниця, 07 вересня 2018 14:49

Визначні і призабуті: письменники, публіцисти і наковці української діаспори ХХ ст.

Визначні і призабуті: письменники, публіцисти і наковці української діаспори ХХ ст.

Хвиля нової української політичної еміграції, яка розпочалася після поразки в національно-визвольних змаганнях 1917 – 1921 років, примусила чимало талановитих українців йти у вигнання.

Чим саме політична еміграція відрізняється від еміграції заробітчанина? Тим, що перша в буквальному сенсі марить Батьківщиною, тим, що вона не залишає сподівання на повернення додому. І саме тому на вигнанні гетьман Пилип Орлик написав свою славнозвісну «Конституцію прав і вольностей Війська Запорізького». Саме тому українська політична еміграція ХХ століття народила таку величезну кількість полемічних, художніх, публіцистичних, мемуарних праць, в яких буде обговорюватися найголовніше питання: як здобути українську державність, як відновити свободу українській нації та в який спосіб здійснювати цю роботу?

 Українська Видавнича Справа в рамках «Історичного майданчика» 25-го Міжнародного книжкового Форуму видавців у Львові запрошує на лекцію присвячену творцям українського культурно-громадського простору поза межами рідної країни, які зберігали українську ідею серед вільних народів світу в часи радянської окупації Батьківщини.

Захід відбудеться 21 вересня 2018 р. у Науковій бібліотеці Львівського національного університету ім. І. Франка (читальний зал відділу періодики, вул. М. Драгоманова, 17).

Початок – о 15:00.

Лектор – Станіслав ФЕДОРЧУК, український політолог, публіцист, випускник історичного факультету Донецького університету, автор книги “Демонтаж лицемірства”, голова Правління громадської організації “Українська народна рада Донеччини та Луганщини”. Нагороджений відомчою нагрудною відзнакою СБУ “Хрест доблесті” ІІ ступеня (2009), лауреат Премії ім. Якова Гальчевського у номінації “За публіцистичну діяльність” (2014).

Loading...

Інтерв'ю

Олег Медуниця: Віримо в перемогу України й робимо все задля цього

Олег Медуниця: Віримо в перемогу України й робимо все задля цього

Вже рік як Організацію Українських Націоналістів очолює сумчанин Олег Медуниця. А от корені його роду...

17-02-2024 Інтерв'ю

Олег Медуниця: Принцип «Україна над усе!» має стати об’єднуючим для всіх

Олег Медуниця: Принцип «Україна над усе!» має стати об’єднуючим для всіх

Цими днями відзначаємо 95-річчя створення легендарної Організації Українських Націоналістів. В часи бездержавності саме ОУН підняла...

28-01-2024 Інтерв'ю

Українська Перемога і розвал московії

Українська Перемога і розвал московії

Українська Перемога і розвал московії. Дві абсолютно взаємозалежні категорії. Без розподілу росії та проголошення на...

17-01-2024 Інтерв'ю

Веб-дизайн