Четвер, 13 вересня 2018 13:57

Міжнародний фестиваль «UcraniaFest 2018» у Барселоні

Григорій Жибак, УІС
Міжнародний фестиваль «UcraniaFest 2018» у Барселоні

В Іспанії, за підтримки товариства зв’язків з українцями за межами країни “Україна – Світ», генерального консула України в Барселоні, регіональної та міської влади Барселони та Мальграт де Мар відбувається IV Міжнародний Фестиваль народної творчості.

Засновником та організатором дійства є українська асоціація «Джерело», зареєстрована урядовою владою Каталонії. Українська Інформаційна Служба звернулася до її очільника Ольги Дзюбан щодо роду діяльності та, зокрема, Фестивалю народної творчості, виконавчим директором якого вона є.

«Наша асоціація покликана допомагати співвітчизникам адаптуватися в нових умовах. Допомагаємо із вивченням мови (організовуємо мовні курси), працевлаштуватися, у вирішенні різних соціальних та юридичних питань.

Організовуючи Фестиваль, ставимо за мету відзначення Дня Незалежності України, популяризацію української народної, сучасної та фольклорної творчості, взаємозбагачення культурних традицій, обмін досвідом творчої діяльності композиторів, поетів, хореографів, музичних керівників, продюсерів, фотографів, дизайнерів  національного одягу, народних митців, кулінарів та поварів української національної кухні. А ще розширення культурних, туристичних, інформаційних та ділових зв’язків через засоби творчого спілкування між  державами Україна та Іспанія.

До участі у Фестивалі ми запрошуємо фольклорні, етнографічні, музичні, театральні, хорові, хореографічні колективи, ансамблі народної  етнічної та естрадної пісні, танцю, дизайнери українського костюму, троїсті музики; переможців районних, обласних, регіональних, всеукраїнських мистецьких,  міжнародних конкурсів у будь-якому жанрі;  самодіяльних художників та майстрів, які працюють виключно у традиційному українському стилі у жанрах художньої вишивки, різьби та розпису по дереву,  макраме, писанкарства, лялькарства, тощо.

Учасниками та гостями Фестивалю можуть бути резиденти інших країн. Отже, ми даємо унікальну нагоду зустрітися українцям з цілого світу! Обмінятися думками, досвідом та інформацією під час таких заходів, які передбачає програма Фестивалю: флешмоб учасників – рекламна хода у національних костюмах із символікою своїх груп, виставка-продаж виробів майстрів декоративно-ужиткового мистецтва, оберегів, вінків, вишиванок, проведення майстер-класів, презентацій. А ще конкурс  "Караоке на Майдані" на краще виконання української пісні, розваги для дітей, спортивні змагання: шашки, шахи, тощо; конкурс на кращий дитячий малюнок; концерт  учасників Фестивалю; "Театр мод" - показ моделей дизайнерського одягу; кращі взірці української кухні; конкурс на найкращу та найсмачнішу солодку випічку; конкурс на найкращу вишиванку (нагорода – квиток на безкоштовний політ в Україну і назад від Міжнародний Авіаліній України); привітання учасників Фестивалю “UcraniaFest 2018” та нагородження; ярмарок; народні гуляння.

Учасниками нашого Фестивалю є репрезентанти Естонії, Угорщини, Грузії, США, Мексики, Італії, Барселони, Валенсії та Мадриду, багатьох регіонів України та столиці нашої держави.

Уже зараз можна констатувати, що «UcraniaFest 2018» успішний. Він ділиться із світом українською культурою, традиціями, звичаями, сприяє утвердженню України у світовій спільноті!».

Loading...

Інтерв'ю

Олег Медуниця: Віримо в перемогу України й робимо все задля цього

Олег Медуниця: Віримо в перемогу України й робимо все задля цього

Вже рік як Організацію Українських Націоналістів очолює сумчанин Олег Медуниця. А от корені його роду...

17-02-2024 Інтерв'ю

Олег Медуниця: Принцип «Україна над усе!» має стати об’єднуючим для всіх

Олег Медуниця: Принцип «Україна над усе!» має стати об’єднуючим для всіх

Цими днями відзначаємо 95-річчя створення легендарної Організації Українських Націоналістів. В часи бездержавності саме ОУН підняла...

28-01-2024 Інтерв'ю

Українська Перемога і розвал московії

Українська Перемога і розвал московії

Українська Перемога і розвал московії. Дві абсолютно взаємозалежні категорії. Без розподілу росії та проголошення на...

17-01-2024 Інтерв'ю

Веб-дизайн