Неділя, 11 травня 2014 21:00

Міфи про Другу світову війну в сучасній політичній риториці

Оргкомітет
Міфи про Другу світову війну в сучасній політичній риториці

Конференція проводиться з нагоди 75-річчя початку Другої світової війни. Необхідність її проведення обумовлена поширенням у пропагандистській діяльності посткомуністичних сил спекуляцій на теми «Великої Вітчизняної війни», активним використанням міфологічних сюжетів про «Велику Перемогу» у перебігу інформаційної війни.

Конференція має за мету виявити й проаналізувати поширені міфи про Другу світову війну, їхнє походження й ідеологічний зміст, форми інкультурації цих міфів у суспільну свідомість сучасних європейців. Практичним завданням конференції є вироблення пропозицій стосовно деміфологізації історії Другої світової війни, протиставлення політичним спекуляціям гідних та відповідних християнській традиції форм вшанування жертв війни, кореґування вивчення подій 1939-1945 рр. у середній школі.

Робочі мови конференції: українська, російська.

Запрошуємо до участі в конференції священнослужителів, істориків, політологів, культурологів, філософів, літературознавців, спеціалістів із засобів масової комунікації, журналістів і політтехнологів, вчителів, усіх, хто цікавиться проблемами суспільної психології.

Заяву на участь у конференції просимо надіслати до 15 червня 2014 р. на подану нижче адресу. Просимо вказати тему доповіді, ім’я та прізвище доповідача, вчене звання і вчений ступінь, місце роботи й посаду, адресу, на яку можна надіслати запрошення (поштову й електронну), контактний телефон. Оргкомітет залишає за собою право відхиляти заяви, що не відповідають загальній тематиці конференції.

Участь у конференції безкоштовна (організаційний внесок не стягається). Оргкомітет сприятиме поселенню учасників у готелях і гостелах Харкова (житло й транспортні витрати коштом учасників). Передбачається публікація наукового збірника за матеріалами конференції.

Поштова адреса: Колеґія Патріярха Мстислава Полтавський шлях 44 Харків 61052 Ukraine.

Електронна адреса: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Loading...

Інтерв'ю

Олег Медуниця: Віримо в перемогу України й робимо все задля цього

Олег Медуниця: Віримо в перемогу України й робимо все задля цього

Вже рік як Організацію Українських Націоналістів очолює сумчанин Олег Медуниця. А от корені його роду...

17-02-2024 Інтерв'ю

Олег Медуниця: Принцип «Україна над усе!» має стати об’єднуючим для всіх

Олег Медуниця: Принцип «Україна над усе!» має стати об’єднуючим для всіх

Цими днями відзначаємо 95-річчя створення легендарної Організації Українських Націоналістів. В часи бездержавності саме ОУН підняла...

28-01-2024 Інтерв'ю

Українська Перемога і розвал московії

Українська Перемога і розвал московії

Українська Перемога і розвал московії. Дві абсолютно взаємозалежні категорії. Без розподілу росії та проголошення на...

17-01-2024 Інтерв'ю

Веб-дизайн