Понеділок, 22 вересня 2014 21:00

Обнадійлива зустріч у Трипіллі

Історичного клубу “Холодний Яр”
Обнадійлива зустріч у Трипіллі

19 вересня 2014 р. у Трипільській школі-інтернаті I– IIст. відбулася зустріч Романа Коваля з керівництвом та освітянами Обухівщини. Прологом стала пісня у виконанні Сергія Василюка “Ось тут з Трипілля наш пречистий виток” (слова Михайла Іванченка, муз. Василя Литвина).

Про 3-тє, розширене, видання книжки “Отаман Зелений” розповіли Роман Коваль та краєзнавець Михайло Карасьов. Потім промовляли голова Обухівської районної державної адміністрації Сергій Неділько, голова Обухівської районної ради Костянтин Шушаков та депутат Київської обласної ради Анатолій Шафаренко. За ними Сергій Василюк виконав пісні “Зірвалася хуртовина” і “Ніколи не плач” (сл. і муз. Сергія Василюка).

На завершення зустрічі Роман Коваль звернувся до керівництва району від імені Історичного клубу “Холодний Яр” з пропозицією демонтувати пам’ятник “на честь” тих, хто палив Трипілля, обстрілював його з гармат та кулеметів, убивав його мешканців. Монумент ще досі стовбичить біля школи-інтернату в Трипіллі. Роман Коваль запропонував постановити  рішення про демонтаж уже до свята Українського козацтва – Покрови. “13 жовтня виповнюється 95 років від дня загибелі отамана Зеленого (Данила Терпила), – написано у зверненні, – відтак логічно було б демонтувати пам’ятник катам нашого народу в рамках вшанування народного полководця. Просимо також перейменувати центральну вулицю Трипілля на вул. отамана Зеленого”. Звернення підтримали редакція газети “Обухівські вісті” (редактор Олена Артюшенко), лідер гурту “Тінь Сонця” Сергій Василюк і, що особливо радісно, керівництво району. А ще Роман Коваль запропонував до 95-ліття із загибелі отамана Зеленого провести в Обухові презентацію книжки про нього, відкрити в Щербанівці  на могилі козака-зеленівця Панаса Пустового меморіальну табличку, а також покласти вінки до меморіального комплексу в Щербанівці козакам і старшинам Щербанівської сотні Дніпровської повстанської дивізії, а також відновити меморіальну дошку у Халеп’ї козакам і старшинам Халеп’янської сотні Дніпровської повстанської дивізії отамана Зеленого.

Завершив зустріч Сергій Василюк піснею про отамана Зеленого на слова Миколи Щербака (муз. Тараса Силенка).

Loading...

Інтерв'ю

Олег Медуниця: Віримо в перемогу України й робимо все задля цього

Олег Медуниця: Віримо в перемогу України й робимо все задля цього

Вже рік як Організацію Українських Націоналістів очолює сумчанин Олег Медуниця. А от корені його роду...

17-02-2024 Інтерв'ю

Олег Медуниця: Принцип «Україна над усе!» має стати об’єднуючим для всіх

Олег Медуниця: Принцип «Україна над усе!» має стати об’єднуючим для всіх

Цими днями відзначаємо 95-річчя створення легендарної Організації Українських Націоналістів. В часи бездержавності саме ОУН підняла...

28-01-2024 Інтерв'ю

Українська Перемога і розвал московії

Українська Перемога і розвал московії

Українська Перемога і розвал московії. Дві абсолютно взаємозалежні категорії. Без розподілу росії та проголошення на...

17-01-2024 Інтерв'ю

Веб-дизайн