Понеділок, 02 грудня 2013 07:42

Група «Першого грудня» звернулася до учасників Євромайдану: «Не бійтеся»

Група «Першого грудня» звернулася до учасників Євромайдану: «Не бійтеся»

Учасники громадської ініціативи «Першого грудня» вимагають звільнення і покарання усіх причетних до силового розгону мирного протесту на Майдані Незалежності, насамперед тих, хто віддав наказ застосувати силу проти українських громадян. Про це йдеться у зверненні ініціативи, текст якої подамо повністю:

«Дорогий Український народе,

Дорогі співгромадяни,

Не бійтеся.

Для нас усіх і всієї України зараз це — найважливіші слова.

Уночі в Києві було пролито кров. Дата 30 листопада увійде в історію як злочин проти нашого народу.

Ми найжорсткіше засуджуємо варварський та кривавий розгін мирного зібрання і насильство, вчинене проти людей.

Вимагаємо звільнення і покарання всіх винуватців цього злочину і насамперед тих, хто віддав наказ застосувати силу проти українських громадян. Для таких дій немає жодного виправдання і пробачення.

Не бійтеся — ці слова означають, що сьогодні увесь наш народ має бути, як одна сила, і не остерігатися ані втрати України, ані вияву свого протесту.

Наша надія жити за європейськими цінностями відтепер стала впевненістю. Ніхто не зупинить нашої надії, і європейські майдани в Києві, в усіх містах України і в багатьох столицях світу показали, що Український народ ясно показує волю бути повноправним членом єдиної європейської спільноти.

Це насамперед має усвідомити Президент України, бо Український народ вийшов на розмову з ним віч-на-віч.

У цей час наша найважливіша ціль — підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом. Велика сила нашого народу сьогодні адресує Президентові головне послання — виконати волю людей і підписати угоду у найкоротші строки. Це — головна вимога народу та історії.

Словами «не бійтеся» ми просимо всіх діяти не емоційно, а практично.

Потрібно припинити порожню суперечку про політиків і громадян і дійти згоди: відкиньмо будь-які амбіції і дрібну користь — ми діємо за одну справу під національним і європейським прапорами.

Ми закликаємо організаторів майданів порозумітися в планах дій, щоб не витрачати енергію людей і зосередити її на найважливішому, аби ніхто не зловживав нашими зібраннями.

Ми звертаємося до всіх українських церков і конфесій підтримати наш народ і дати належний захист волі людей як у духовному, так і буквальному сенсі.

Ми закликаємо підтримати людей і нашу європейську мрію усіх, хто працює у владі, міліціонерів та військових. Не вчиніть смертельного злочину зради свого народу.

Кличемо до єдиної європейської позиції всі верстви української спільноти. Виявляймо разом спільну надію.

Звертаємося й до іноземних дипломатів, які бачать сьогодні дух українців: скажіть своїм столицям і своїм народам, що Україна — це Європа і вона вже назавжди повернулася додому.

Не бійтеся, дорогі брати і сестри.

Ми переможемо.

За нас Правда, за нас Сила і Воля Святая».

http://1-12.org.ua/2013/11/30/2552

Нагадаємо, що створена у двадцяту річницю референдуму ініціативна група «Першого грудня», до якої ввійшли чільні представники національної інтелігенції: В’ячеслав Брюховецький, Богдан Гаврилишин, Володимир Горбулін, кардинал Любомир Гузар, Іван Дзюба, Мирослав Маринович, Мирослав Попович, Євген Сверстюк, Вадим Скуратівський, Ігор Юхновський, має на меті домогтися встановлення в країні нових правил гри.

 

Loading...

Інтерв'ю

Олег Медуниця: Віримо в перемогу України й робимо все задля цього

Олег Медуниця: Віримо в перемогу України й робимо все задля цього

Вже рік як Організацію Українських Націоналістів очолює сумчанин Олег Медуниця. А от корені його роду...

17-02-2024 Інтерв'ю

Олег Медуниця: Принцип «Україна над усе!» має стати об’єднуючим для всіх

Олег Медуниця: Принцип «Україна над усе!» має стати об’єднуючим для всіх

Цими днями відзначаємо 95-річчя створення легендарної Організації Українських Націоналістів. В часи бездержавності саме ОУН підняла...

28-01-2024 Інтерв'ю

Українська Перемога і розвал московії

Українська Перемога і розвал московії

Українська Перемога і розвал московії. Дві абсолютно взаємозалежні категорії. Без розподілу росії та проголошення на...

17-01-2024 Інтерв'ю

Веб-дизайн