П'ятниця, 09 червня 2017 13:11

Зустріч у Львові

Прес-служба ВО "Свобода"
Зустріч у Львові

В межах проекту професорки-мовознавця Ірини Фаріон "Від книги до мети" у Львові відбулася зустріч із заступником Голови ВО "Свобода", директором аналітичного центру "Українські студії стратегічних досліджень" Юрієм Сиротюком та журналістом-істориком Ростиславом Мартинюком. Також під час заходу відбулася презентація їхніх праць – книги "Як облаштувати Росію" та трьох збірників за матеріалами Бандерівських читань.

"Бандерівські читання – це, напевно, найбільший інтелектуальний захід у країні, де збираються вчені, доктори наук, професори, інтелектуали, сучасні ідеологи та практики українського націоналізму, вояки московсько-української війни, які, ризикуючи своїм життям, цей націоналізм і ці ідеї впроваджують у нашій священній війні з москалями. Я вдячний цим людям, які проводять одну з ключових воєн, яку ми ведемо – це війну за мізки. Бо ви знаєте та розумієте, що війна розвивається не тільки в повітрі, на суходолі, на воді, але війна передусім розвивається в мізках людини. Це записано в їхніх концепціях національної безпеки. Спершу приходять русскій мір, русскій піп, русская агентура захоплює простір і тільки потім російська армія позначає танками той простір, який захоплено. І якщо ви зауважите такий феномен: там, куди дійшов Бандера вуличними акціями 14 жовтня, і куди дійшов смолоскипний марш на день народження Бандери 1 січня, туди не прийшов Путін. Це таке коло, яке окреслила українська нація", – зазначив Юрій Сиротюк.

Він наголосив, що сьогодні є величезний запит на інтелектуальний націоналізм. "І нам Бандера потрібен не тільки в минулому, нам він потрібен як прапор для майбутнього, як візія, як нерозривна єдність. Бо нам ніколи не вистачає часу поміркувати, а якою ідеальною має бути наша країна. Бо ми завжди бачимо погану країну й потім нам пропонують цю погану країну змінити на менше зло. І ми не думаємо, яку б хотіли мати ідеальну країну, в якій би нам хотілося жити. Але про що б ми не говорили, поки ми не завершимо Української національної революції – нічого не буде. Поки ми не забезпечимо повновладдя української нації на українській землі, повновладдя на владу і власність, то нічого не буде – ні реформ економічних, ні соціальної справедливості. Тому революцію треба неминуче завершити та зберегти державність", – зазначив Юрій Сиротюк.

Ростислав Мартинюк зауважив, що з Бандерівських читань логічно випливає питання, що ж українцям робити зі Сходом, з тим, що зараз називається такою дивною словосполукою "Російська Федерація".

"Мене вразило те, що сама історична традиція Російської Федерації ігнорує так звані корінні народи, вона їх не бачить, вона повз них проходить… Коли в контексті Бандерівських читань ми підійшли до проблематики Східних територій або Російської Федерації, то передусім я наголошував на тому, що ми маємо говорити про географію не тільки в розумінні української оптики, а цілої Європи й Атлантичного світу. Бо сучасна Російська Федерація – це як мінімум 40 самодостатніх країн із власною історією, мовою, традицією, досвідом військового опору Москві. Щодо теперішньої картини Російської Федерації – всі ті нації, які номіновані республіками в тілі цього "кита", вони у 1918 році разом із нами здійснювали військовий опір агресії Москви. Тобто хто взяв до рук зброю, той отримав видимість державності на території Російської Федерації, хто її просто просив – нічого не отримали.

Покликання книги "Як облаштувати Росію" – розширити оптику українців на те, що таке територія умовно від Смоленська й Кубані до Тихого океану; 40 невидимих країн; основи географії політичної науки про ці країни та їхнього історичного досвіду.

Цікавим є й те, що ті, хто себе називають "росіянами", "русскімі" чи "москалями" – це люди, для яких рідна мова є фіно-угорська. Йдеться про глобальний обман, до якого вдається Московська імперія, говорячи про ідентичність, про історичну традицію, про свої політичні плани на майбутнє. Це все величезна брехня, обставлена зухвало, і вона, в принципі, досить непогано дурить більшу частину світу.

Отже, маємо 40 корінних країн, окупованих Москвою, маємо русскій народ, ідентичність якого фіно-угорська, і маємо виклик до України – що ми будемо робити з Російською Федерацією або Східними територіями. Запрошую до читання…", – зазначив Ростислав Мартинюк.

Loading...

Інтерв'ю

Олег Медуниця: Віримо в перемогу України й робимо все задля цього

Олег Медуниця: Віримо в перемогу України й робимо все задля цього

Вже рік як Організацію Українських Націоналістів очолює сумчанин Олег Медуниця. А от корені його роду...

17-02-2024 Інтерв'ю

Олег Медуниця: Принцип «Україна над усе!» має стати об’єднуючим для всіх

Олег Медуниця: Принцип «Україна над усе!» має стати об’єднуючим для всіх

Цими днями відзначаємо 95-річчя створення легендарної Організації Українських Націоналістів. В часи бездержавності саме ОУН підняла...

28-01-2024 Інтерв'ю

Українська Перемога і розвал московії

Українська Перемога і розвал московії

Українська Перемога і розвал московії. Дві абсолютно взаємозалежні категорії. Без розподілу росії та проголошення на...

17-01-2024 Інтерв'ю

Веб-дизайн