Понеділок, 31 липня 2017 12:26

На Одещині відбувся вишкіл територіальної оборони

Вільні Люди
На Одещині відбувся вишкіл територіальної оборони

Цьогорічні патріотично-виховні навчання “Дикий степ-2017” відбулись 29-30 липня в селі Гвардійське Лиманського району Одеської області. Більше ста представників патріотичних громадських організації з усієї України, а також члени територіальної оборони Одещини вчились виконувати різноманітні задачі в умовах бойових дій. Уже третій рік поспіль вишкіл організовують Вільні Люди спільно з Самооборона Майдану Одеси, аби сприяти підвищенню оборонної здатності регіону.

“Подібні вишколи повинні відбуватись у кожному регіоні України. В умовах гібридної війни рух територіальної оборони цілком реально підвищує захисну спроможність держави”, – зазначив Андрій Левус, голова підкомітету з питань державної безпеки Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони, народний депутат, керівник Проводу “Вільних Людей”.

Присутній на відкритті навчань Юрій Беляков, військовий комісар Одеського обласного військового комісаріату оперативного командування “Південь”, висловив підтримку та закликав патріотів приєднуватись до територіальної оборони.

Навчання проводили військові інструктори з досвідом участі в бойових діях. Вишкіл тривав цілодобово, не припиняючись навіть вночі: усе максимально наближено до реалій. Учасники, поділені на дві команди, відпрацьовували захоплення ворожого штабу, облаштування блок-постів, забезпечення пропускного режиму і т.д.

“Результатом цих навчань є підвищення мобілізаційної здатності членів територіальної оборони. В екстрених умовах хлопці швидко зреагують і виконають свою задачу – оборону від ворога. Одеса вже вистояла в боротьбі з ворогом, показавши, що є винятково українським регіоном. За потреби, доведемо це ще скільки завгодно разів”, – переконаний Дмитро Гуменюк, керівник штабу “Вільних Людей”, керівник Самооборони Майдану Одеси.

Loading...

Інтерв'ю

Олег Медуниця: Віримо в перемогу України й робимо все задля цього

Олег Медуниця: Віримо в перемогу України й робимо все задля цього

Вже рік як Організацію Українських Націоналістів очолює сумчанин Олег Медуниця. А от корені його роду...

17-02-2024 Інтерв'ю

Олег Медуниця: Принцип «Україна над усе!» має стати об’єднуючим для всіх

Олег Медуниця: Принцип «Україна над усе!» має стати об’єднуючим для всіх

Цими днями відзначаємо 95-річчя створення легендарної Організації Українських Націоналістів. В часи бездержавності саме ОУН підняла...

28-01-2024 Інтерв'ю

Українська Перемога і розвал московії

Українська Перемога і розвал московії

Українська Перемога і розвал московії. Дві абсолютно взаємозалежні категорії. Без розподілу росії та проголошення на...

17-01-2024 Інтерв'ю

Веб-дизайн