Середа, 02 серпня 2017 11:48

Завершилась кампанія з передплати “Шляху Перемоги” ветеранам УПА

Інформцентр МНК
Завершилась кампанія з передплати “Шляху Перемоги” ветеранам УПА

75 років тому остаточно сформувалась дієва військова сила, що стала на захист незалежності України. З простих українців виникла Українська Повстанська Армія. За ці роки УПА була огорнута радянськими міфами, що демонстрували репутацію армії винятково в негативному світлі. Лише зі здобуттям незалежності, зі стриманим, але системним відходом України від Росії, з усвідомленням себе як окремої нації, міфи про УПА розвінчувались. Сьогодні правда про українське військо ХХ століття дістається зі скринь “під сімома замками”, зриваються грифи “секретно”. І дедалі очевиднішим стає факт: УПА боролась за українську незалежність.

2017 рік – 75-та річниця зі створення УПА, що відзначається українцями всього світу. Протягом року відбуваються різноманітні акції, кампанії та заходи, аби популяризувати чин упівців.

Серед усього, “Молодіжний Націоналістичний Конгрес” організував кампанію з передплати газети ОУН (б) “Шлях Перемоги” для ветеранів УПА. Частина тих, кого можна назвати живою історією боротьби України за визволення з радянського ярма, живуть і нині. І потребують гідного ставлення.

“Ми намагались залучити якомога більше благодійників, а на зібрані кошти передплатити тижневик “Шлях Перемоги”. По-перше, це спосіб подякувати ветеранам: пожертвувати власні кошти, проявити шанобливе ставлення, продемонструвати увагу. По-друге, ми, націоналісти, хочемо, аби ветерани боротьби ОУН і УПА були в курсі правдивої української та світової політики та читали дійсно вартісні аналітичні статті, які представлені у тижневику”, – говорить Анастасія Машевська, координатор кампанії.

На запитання, чому саме “Шлях Перемоги”, відповісти нескладно: інформаційний вісник, який повідомляв про події в Україні та світі, упівці читали ще у своїх криївках. Сучасні інтернет технології охопили весь світ, та для людей старшого віку смартфони і соціальні мережі – незвичні та абсолютно чужі засоби комунікації. Для них джерелом інформації та зв’язку лишаються поштові листи і друковані газети. Тижневик “Шлях Перемоги” був і лишається чи не основним виданням, яке ідейно підтримує українців в часи боротьби за незалежність України.

За результатами, до кампанії “Передплати ветерану “Шлях Перемоги”” долучилось 39 благодійників, а загальна сума передплат склала 6 000 грн.

За словами Анастасії Машевської, найскладніше – зібрати контактні дані ветеранів. На жаль, існуючі бази братств ОУН-УПА містять неактуальну інформацію і потребують оновлення. Зібрати ж кошти виявилось простіше: частина благодійників відгукнулась на заклики у соціальних мережах та ЗМІ. Значну суму вдалось зібрати учасникам вишкільного табору “Лисоня ім.Івана Гавдиди”, що відбувався на малій батьківщині Гавдиди – Тернопільщині.

“Під час вимаршу, який було заплановано в таборовій програмі, молодь мала особливе завдання. Хлопці і дівчата заходили в села і розповідали про кампанію з передплати газети “Шлях Перемоги” для ветеранів УПА, пропонуючи зробити благодійну пожертву в обмін на націоналістичну літературу (“Лінгвоцид нації”, “Чому русини стали українцями”, диски з історією Голодомору 1932-33 рр та УПА і т.д.). Таке завдання не лише перевіряло молодь на підприємливість, вміння переконувати, а виконало певну просвітницьку функцію. До того ж, вдалось зібрати більше тисячі гривень”, – говорить Василь Панькевич, комендант табору “Лисоня”.

“Молодіжний Націоналістичний Конгрес” дякує всім, хто не залишився осторонь і допоміг зібрати потрібну суму для передплати. Тепер ми впевнені, що герої ОУН-УПА читають правдиву та якісну літературу, яку читали ще у часи визвольної війни.

З маленьких справ – починаються великі перемоги!

Loading...

Інтерв'ю

Олег Медуниця: Віримо в перемогу України й робимо все задля цього

Олег Медуниця: Віримо в перемогу України й робимо все задля цього

Вже рік як Організацію Українських Націоналістів очолює сумчанин Олег Медуниця. А от корені його роду...

17-02-2024 Інтерв'ю

Олег Медуниця: Принцип «Україна над усе!» має стати об’єднуючим для всіх

Олег Медуниця: Принцип «Україна над усе!» має стати об’єднуючим для всіх

Цими днями відзначаємо 95-річчя створення легендарної Організації Українських Націоналістів. В часи бездержавності саме ОУН підняла...

28-01-2024 Інтерв'ю

Українська Перемога і розвал московії

Українська Перемога і розвал московії

Українська Перемога і розвал московії. Дві абсолютно взаємозалежні категорії. Без розподілу росії та проголошення на...

17-01-2024 Інтерв'ю

Веб-дизайн