Вівторок, 09 липня 2019 12:41

Не переступати червоні лінії!

Георгій Лук’янчук
Не переступати червоні лінії!

4 липня біля Офісу Президента України (поки що по вул. Банковій, 11) відбулася акція проти реваншу у царині збереження державної незалежності та національної безпеки України. Активісти «Відсічі» та небайдужі громадяни прийшли під стіни виконавчої, законодавчої та представницької влад, щоби в прямому і переносному сенсах виставити перед ними «червоні лінії», за які їм в жодному разі не можна переходити.

В ході досить велелюдної вуличної акції організатори закликали всю українську громадськість вчиняти масові протести та пообіцяли взяти в них активну участь у випадку продовження політики згортання європейської та євроатлантичної інтеграцій, відмови від санкцій проти Росії, визнання будь-яких прав РФ на окуповані нею українські території, автономізації, «особливостатутизації» цих земель, започаткування федералізації України... Також у своїх промовах активісти наголосили, що до масових виступів можуть призвести також і антидержавні кроки влади, спрямовані на скорочення чисельності війська і озброєння, зменшення фінансування армії, а також – скасування чи внесення суттєвих поправок до нещодавно ухваленого мовного закону, квот на радіо та телебачення. Не оминуть суспільного невдоволення і спроби відкочування назад у процесі декомунізації, повернення старих топонімічних назв і пам’ятників, а також відмова від подальшого процесу деколонізації України.

Під час акції активісти протягли символічну червону мотузку від Офісу Президента України до Кабміну та Верховної Ради України. Поруч з нею через певну відстань один від одного стояли молоді люди з табличками, на яких були написані назви припустимих меж у діяльності влади. Так образно патріотична громадськість виставила «червоні лінії», у випадку перетину яких влада зіткнеться зі спротивом усього громадянського суспільства України.

Loading...

Інтерв'ю

Олег Медуниця: Віримо в перемогу України й робимо все задля цього

Олег Медуниця: Віримо в перемогу України й робимо все задля цього

Вже рік як Організацію Українських Націоналістів очолює сумчанин Олег Медуниця. А от корені його роду...

17-02-2024 Інтерв'ю

Олег Медуниця: Принцип «Україна над усе!» має стати об’єднуючим для всіх

Олег Медуниця: Принцип «Україна над усе!» має стати об’єднуючим для всіх

Цими днями відзначаємо 95-річчя створення легендарної Організації Українських Націоналістів. В часи бездержавності саме ОУН підняла...

28-01-2024 Інтерв'ю

Українська Перемога і розвал московії

Українська Перемога і розвал московії

Українська Перемога і розвал московії. Дві абсолютно взаємозалежні категорії. Без розподілу росії та проголошення на...

17-01-2024 Інтерв'ю

Веб-дизайн