Вівторок, 20 серпня 2019 13:16

Виставка до ювілею ОУН

Прес-служба ЛОДА
Виставка до ювілею ОУН

У Львівській ОДА відкрили науково-популярну виставку «ОУН: ідея і чин». Виставка присвячена 90-річчю створення Організації Українських Націоналістів та представлена 10 стендами, які розкривають основні сторінки історії ОУН.

Як розповів автор виставки молодший науковий співробітник Науково-дослідного інституту українознавства МОН України Михайло Галущак назва виставки походить від однойменного журналу Проводу ОУН.

На світлинах зображені провідні діячі та учасники української національно-визвольної боротьби у ХХ ст. Окремий стенд наповнений сучасними світлинами, які присвячені учасникам української національно-визвольної боротьби ХХ ст.

Особливістю виставки є те, що при її створенні було використано маловідомі архівні фото українського визвольного руху першої половини ХХ ст.

Окрім цього, при написанні текстів до виставки автор використав праці істориків Богдана Галайка, Івана Патриляка, Івана Хоми, Миколи Посівнича, Олександра Пагірі та Ярослава Сватка.

«ОУН була і є найуспішнішим проектом, який підготував цілу плеяду молодого покоління до боротьби і утвердження держави, її візії від найменшої структурної одиниці до найбільшої – створення української держави. І ця виставка являє собою згусток волі і духу в історичній перспективі від української революції і до 1991 року», – зазначив Микола Посівнич.

Виставку презентують за підтримки Львівської ОДА у межах Регіональної програми сприяння розвитку інформаційного простору та громадянського суспільства у Львівській області на 2018-2020 роки.

Основна мета проекту – зацікавити молодь історією української національно-визвольної боротьби у ХХ ст. Відтак виставка помандрує навчальними закладами, бібліотеками та народними домами Львівщини.

Loading...

Інтерв'ю

Олег Медуниця: Віримо в перемогу України й робимо все задля цього

Олег Медуниця: Віримо в перемогу України й робимо все задля цього

Вже рік як Організацію Українських Націоналістів очолює сумчанин Олег Медуниця. А от корені його роду...

17-02-2024 Інтерв'ю

Олег Медуниця: Принцип «Україна над усе!» має стати об’єднуючим для всіх

Олег Медуниця: Принцип «Україна над усе!» має стати об’єднуючим для всіх

Цими днями відзначаємо 95-річчя створення легендарної Організації Українських Націоналістів. В часи бездержавності саме ОУН підняла...

28-01-2024 Інтерв'ю

Українська Перемога і розвал московії

Українська Перемога і розвал московії

Українська Перемога і розвал московії. Дві абсолютно взаємозалежні категорії. Без розподілу росії та проголошення на...

17-01-2024 Інтерв'ю

Веб-дизайн