Вівторок, 16 червня 2020 13:35

«Крим – це Україна»

Георгій Лук’янчук
«Крим – це Україна»

У прес-центрі Українського кризового медіа-центру відбулася презентація інтернет-проекту «Крим – це Україна». Це всеукраїнський онлайн-банк архівних, музейних, науково-публіцистичних, просвітницьких та інформаційно-аналітичних матеріалів на підтвердження тісного зв’язку Криму з материковою Україною.

Метою проекту є створення наративу українського Криму, а логіка проекту полягає у тому, що неможливо переписати історію, як би це не хотілось новоявленим окупантам українського півострова. На ресурсі розміщено більш ніж 150 статей про історичну і культурну спадщину Кримського півострову та насичене життя його народу, а також більше 20 публікацій з унікальними архівними документами та музейними експонатами з усієї України.

Наповнення ресурсу відбувається у тісній співпраці з Державною архівною службою України, газетою «Кримська світлиця» та залученням істориків, а також всіх, хто цікавиться історією Криму та може зробити внесок у розвиток проекту. «Ми закликаємо всіх зробити внесок у наповнення ресурсу якщо ви маєте матеріали, які підтверджують українське минуле і сучасність Криму», – говорить Андрій Щекун, головний редактор газети «Кримська світлиця» (на фото). А головний редактор «Культури і життя» Євген Букет підкреслив особливу роль краєзнавців Криму в цьому процесі.

«Ми змінюємо концепцію свого розвитку. Раніше архівісти були цензорами того, що можна показувати та яку інформацію робити доступною. Це радянський підхід, який практикується у сучасній Росії Путіна, де історики та дослідники, які викривають «небезпечну» для чинної влади інформацію – піддаються репресіям. А місія об’єктивного архівіста – надати повний доступ до матеріалів фахівцям та дослідникам. Ми вважаємо, що українське суспільство зріле і воно здатне робити адекватні логічні висновки. Відкритість – це наша сила», – підкреслює Анатолій Хромов, голова Державної архівної служби України.

«Жодна пропаганда російських окупантів не може змінити того факту, що Крим – це Україна, тому що є документальні підтвердження цієї історичної дійсності!» – наголосив під час презентації Андрій Богданович, заступник голови Херсонської обласної державної адміністрації.

Loading...

Інтерв'ю

Олег Медуниця: Віримо в перемогу України й робимо все задля цього

Олег Медуниця: Віримо в перемогу України й робимо все задля цього

Вже рік як Організацію Українських Націоналістів очолює сумчанин Олег Медуниця. А от корені його роду...

17-02-2024 Інтерв'ю

Олег Медуниця: Принцип «Україна над усе!» має стати об’єднуючим для всіх

Олег Медуниця: Принцип «Україна над усе!» має стати об’єднуючим для всіх

Цими днями відзначаємо 95-річчя створення легендарної Організації Українських Націоналістів. В часи бездержавності саме ОУН підняла...

28-01-2024 Інтерв'ю

Українська Перемога і розвал московії

Українська Перемога і розвал московії

Українська Перемога і розвал московії. Дві абсолютно взаємозалежні категорії. Без розподілу росії та проголошення на...

17-01-2024 Інтерв'ю

Веб-дизайн