Понеділок, 21 червня 2021 13:48

До сторіччя ідеолога ОУН Осипа Дяківа

Суспільне Тернопіль

 

У Тернополі відбулося спецпогашення конвертів, які випустили до 100-річчя від дня народження Крайового провідника Організації Українських Націоналістів, ідеолога ОУН Осипа Дяківа «Горнового».

 

 

Захід відбувався в музеї Національно-визвольної боротьби Тернопільщини. За словами директорки тернопільської дирекції «Укрпошти» Любові Гринчишин, надрукували 35 тисяч конвертів із зображенням Осипа Дяківа.

«Ми презентували спеціалізований конверт з оригінальною маркою. Ці конверти ми виготовили завчасно. Вони є в усій мережі «Укрпошти». Кожен бажаючий може їх придбати. Особливість сьогоднішньої події в тому, що ми виготовили спеціальний поштовий штемпель з оригінальним графічним зображенням, яке присвячене 100-річчю з дня народження Осипа Дяківа», – каже Гринчишин.

Директор музею Національно-визвольної боротьби Тернопільщини Євген Філь розповів, що до 100-річчя з дня народження Осипа Дяківа у музеї відкрили виставку його публіцистичних творів, а також документів з архіву ОУН.

«П’ять років тому в Підгороднянському лісі був знайдений архів ОУН, який датований 52 роком. Він переданий нам у музей, тут знаходиться і ми його опрацьовуємо. Одна з праць, яка була в тому архіві, це праця Осипа Дяківа», – зазначив Євген Філь.

Осип Дяків «Горновий» народився в селі Олесине Козівського району 21 червня 1921 року. Член Головного осередку пропаганди при Проводі ОУН, редактор підпільних революційних журналів. Загинув Осип Дяків 28 листопада 1950 року, коли більшовики підірвали бункер, в якому він перебував разом із трьома побратимами.

 

 

Loading...

Інтерв'ю

Олег Медуниця: Віримо в перемогу України й робимо все задля цього

Олег Медуниця: Віримо в перемогу України й робимо все задля цього

Вже рік як Організацію Українських Націоналістів очолює сумчанин Олег Медуниця. А от корені його роду...

17-02-2024 Інтерв'ю

Олег Медуниця: Принцип «Україна над усе!» має стати об’єднуючим для всіх

Олег Медуниця: Принцип «Україна над усе!» має стати об’єднуючим для всіх

Цими днями відзначаємо 95-річчя створення легендарної Організації Українських Націоналістів. В часи бездержавності саме ОУН підняла...

28-01-2024 Інтерв'ю

Українська Перемога і розвал московії

Українська Перемога і розвал московії

Українська Перемога і розвал московії. Дві абсолютно взаємозалежні категорії. Без розподілу росії та проголошення на...

17-01-2024 Інтерв'ю

Веб-дизайн