Вівторок, 08 квітня 2014 21:00

Народи України об’єднуються в антипутінський блок

Народи України об’єднуються в антипутінський блок

9 квітня в столичному Центрі Національного Відродження відбулася конференція «За вільну та єдину Україну!».

В заході, організованому за сприяння Центру Національного Відродження, Української Інформаційної Служби та Центру зовнішньополітичних досліджень ОПАД взяли участь представники 8 національностей,що проживають в Україні.

Напочатку заходу його учасники вшанували пам’ять Небесної Сотні хвилиною мовчання.

Беручи слово, директор Центру журналістських досліджень ГУАМ Ельхан Нурієв зазначив, що ніяка національність не зазнає утисків в Україні і представники цих національностей вважають Україну своїм домом і готові йти воювати за неї в разі потреби:

«Може настати час, і ми відкладемо вбік Коран і Біблію, а нашою головною книгою стане підручник УПА «Українська партизанка». В разі потреби ми створимо національні загони і будемо боротися за Україну, як це робили наші предки в національних відділах УПА».

«Нещодавно ми написали звернення до народів Росії, з вимогою не підтримувати агресію проти України і спільно з нами боротися з ксенофобським путінським режимом. Цей лист протягом кількох днів підтримали понад 13 тисяч осіб – і це тільки представники національних меншин, з українцями підтримка буде ще більшою», – каже експерт.

«Зараз постає потреба відкрити в Росії фронт боротьби за Україну. В першу чергу ми будемо працювати в інформаційному полі, в Росії у нас є чимало прихильників, які підтримують наші зусилля», – наголосив Ельхан Нурієв.

Головний редактор офіціозу ОУН «Шлях Перемоги» Віктор Рог нагадав, що саме в квітні свого часу постав Антибільшовицький Блок Народів, що боровся проти радянського, читай – російського, імперіалізму. В ідеології і діяльності ОУН немає нічого спільного з ксенофобією і шовінізмом, кожен, хто усвідомлює відповідальність за долю України і сповідує ідеали свободи народів і людини є нашим побратимом. Так було, так є і так буде

Зараз є потреба спільно розвіяти московську брехню про стан в Україні і нібито загрозу для представників національних меншин, відновити координацію народів, що постраждали від російської агресії і усвідомлюють цінність свободи. Сьогоднішня конференція може стати початком створення нового Антиімперського блоку, перший крок – ми творимо координаційний інформаційний центр, спрямований на боротьбу за єдність і незалежність України», – пояснив Віктор Рог.

Голова Молодіжного Націоналістичного Конгресу Сергій Кузан додав:

«У всіх нас є спільний ворог – нова Російська імперія Путіна, яку ми поодинці не переможемо, тому маємо докладати спільних зусиль. Наші сусіди в Молдові, Грузії, Азербайджані, Білорусі, Прибалтиці розуміють, що якщо впаде Україна, Росія знову візьме під свій контроль пів-Європи. Демократична Україна – це загроза існуванню корумпованій путінській імперії, тому ми спільно маємо боротись за свободу, демократію, єдність України, бо якщо ми зазнаємо поразки, наступними будуть Грузія, Азербайджан, Білорусь, Литва і так далі».

Представник грузинської громади Гоча Дадивадзе підкреслив, що грузини будуть воювати з українцями пліч-о-пліч, але зараз треба більше уваги приділити війні на інформаційному полі, зокрема, припинити на території України показ російських програм, фільмів, серіалів, які пропагують російську агресивну політику.

Представник азербайджанської діаспори Алі Даміров запропонував перші дії координаційного центру – серед яких, вимога до уряду України підняти питання захисту українців на території Росії, зокрема, на Кубані, захисту української мови та підняти питання недотримання РФ прав національних меншин.

На думку директора Центру зовнішньополітичних досліджень ОПАД, редактора УІС, політолога Сергія Пархоменка, в геополітичній перспективі одним з ефективних шляхів боротьби з російською експансією є створення двосторонніх оборонних союзів в рамках країн ГУАМ.

«В подальшому можна укласти оборонний союз між цими країнами і Туреччиною як головним геополітичним опонентом Росії в Чорноморському регіоні, оскільки не відомо, коли Україна вступить до НАТО”, – додав політолог.

Виступаючі підтримали ініціативи організаторів заходу та створили робочу групу для підготовки документів і планування подальших дій.

Loading...

Інтерв'ю

Олег Медуниця: Віримо в перемогу України й робимо все задля цього

Олег Медуниця: Віримо в перемогу України й робимо все задля цього

Вже рік як Організацію Українських Націоналістів очолює сумчанин Олег Медуниця. А от корені його роду...

17-02-2024 Інтерв'ю

Олег Медуниця: Принцип «Україна над усе!» має стати об’єднуючим для всіх

Олег Медуниця: Принцип «Україна над усе!» має стати об’єднуючим для всіх

Цими днями відзначаємо 95-річчя створення легендарної Організації Українських Націоналістів. В часи бездержавності саме ОУН підняла...

28-01-2024 Інтерв'ю

Українська Перемога і розвал московії

Українська Перемога і розвал московії

Українська Перемога і розвал московії. Дві абсолютно взаємозалежні категорії. Без розподілу росії та проголошення на...

17-01-2024 Інтерв'ю

Веб-дизайн