Четвер, 08 травня 2014 21:00

Вшанування Максима Залізняка та його козаків-гайдамаків

Прес-служба Історичного клубу “Холодний Яр”
Вшанування Максима Залізняка та його козаків-гайдамаків

17травня 2014 р. в с. Медведівці Чигиринського району Черкаської області відбудуться вшанування борців за волю України – керівника гайдамацького повстання 1768 року Максима Залізняка, Івана Гонти, Йосипа Шелеста, Семена Неживого, Микити Швачки та їхніх козаків-гайдамаків. Вшанування пройдуть у Медведівці та Івківцях.

Свято розпочнеться о 9.00 в Медведівці біля пам’ятника Максимові Залізняку піснею кобзаря, виступом сільського голови села Медведівки Олександра Дісканта та гостей свята (збір і реєстрація спортивних команд сіл Холодноярщини о 8.15). Покладання квітів до пам’ятника Максимові Залізняку в Медведівці.

9.15.  Початок спортивних змагань: футбольний турнір ім. Максима Залізняка, теніс, крос, змагання з гирьового спорту, перетягування канату дівочих команд. Нагородження переможців змагань.

10.00 – 11.00. Виступи представників Черкаської обласної адміністрації, Черкаської обласної ради, Чигиринської районної адміністрації, Чигиринської районної ради та громадських організацій.

11.00. Святковий концерт самодіяльних і професійних художніх колективів.

12.00. Марш козацьких одностроїв та вишиванок.

12.30 – 14.00. Мандрівка в родинне село Максима Залізняка Івківці, покладання квітів до його пам’ятника (скульптор Іван Макарович Гончар), а також підняття на гору Семидубова, де за однією з версій поховано Гетьмана України Богдана Хмельницького.

Відвідання старовинного млина (побудований 1907 року).

12.30 – 14.00. Для тих, хто залишився в Медведівці: концерт, козацькі забави, конкурс козацьких одностроїв та вишиванок; конкурс на найдовший козацький чуб і дівочу косу; конкурс на кращий козацький куліш, нагородження переможців змагань та конкурсів.

Від 9.00 до 14.00 працюватиме книжковий ярмарок “Гайдамацький край” та ярмарок сувенірної продукції (відповідальний – Володимир Дядик, тел. 067-47-25-822).

Організатори: Національний історико-культурний заповідник “Чигирин”, Медведівська сільська рада, Музейно-етнографічний комплекс “Дикий хутір”,  Історичний клуб “Холодний Яр”, туроператор “Від краю до краю”. 

Співорганізаторами меморіальних заходів у Холодному Яру можуть уважатися об’єднання, партії, товариства, організації, підприємства та фізичні особи, які здійснять благодійні внески на організацію урочистостей. Назви організацій та прізвища благодійників і суми пожертв будуть оприлюднені в газеті “Незборима нація” та  в Інтернеті.

Loading...

Інтерв'ю

Олег Медуниця: Віримо в перемогу України й робимо все задля цього

Олег Медуниця: Віримо в перемогу України й робимо все задля цього

Вже рік як Організацію Українських Націоналістів очолює сумчанин Олег Медуниця. А от корені його роду...

17-02-2024 Інтерв'ю

Олег Медуниця: Принцип «Україна над усе!» має стати об’єднуючим для всіх

Олег Медуниця: Принцип «Україна над усе!» має стати об’єднуючим для всіх

Цими днями відзначаємо 95-річчя створення легендарної Організації Українських Націоналістів. В часи бездержавності саме ОУН підняла...

28-01-2024 Інтерв'ю

Українська Перемога і розвал московії

Українська Перемога і розвал московії

Українська Перемога і розвал московії. Дві абсолютно взаємозалежні категорії. Без розподілу росії та проголошення на...

17-01-2024 Інтерв'ю

Веб-дизайн