Середа, 27 листопада 2013 14:58

Герої не вмирають

Прес-служба ЦНВ
Герої не вмирають

Герої не вмирають… Вони лише відходять у вічність, залишаючи за собою ідеї, справи, послідовників…

Тернопільщина й надалі вшановує пам’ять свого земляка, заступника Голови ОУН сл.п. Івана Гавдиди.

25 листопада в залі Тернопільського музичного училища ім. С.Крушельницької відбувся літературно-музичний вечір пам’яті Івана Гавдиди «Герої не вмирають». Захід було організовано силами викладацько-студентського колективу музичного училища. Власне молодь, яку Іван Гавдида вважав безцінним скарбом своєї нації та багато років опікувався її роботою та вихованням, вшанувала героя мистецькими засобами.

Цікавий сценарій із вкрапленнями відеофільму, монологів та фотографій із життя Івана, високопрофесійне виконання повстанських пісень та пісень УПА студентами відділу хорового диригування музичного училища, чудове читання громадянської та патріотичної поезії В.Симоненка, Олександра Олеся, Б.-І. Антонича створили в залі атмосферу національного піднесення та дали можливість присутнім ще раз згадати добрим словом славного сина України Івана Гавдиду.

Безперечно, що літературно-музичний вечір мав величезне патріотично-виховне значення для самих студентів училища, адже саме в молодому віці якнайяскравіше проявляються такі риси характеру, як принциповість у відстоюванні власної позиції, любов до Батьківщини, самопожертва, відчуття дружнього плеча тощо.

З подячним словом до організаторів та учасників вечора звернувся Василь Когут – соратник та друг Івана Гавдиди.

Директор музичного училища Михайло Рудзінський, щиро подякував всім учасникам і присутнім у залі та ствердив: «Молодь – майбутнє України. Сьогоднішній захід є продовженням тих політичних подій, які зараз відбуваються на Майдані»

Центр національного відродження висловлює щиру вдячність студентам навчального закладу, мистецькому керівнику проекту – М.С. Рудзінському, авторам сценарію – М.Л. Чорненькій та Б.Р. Маюку, керівникам студентських ансамблів Б.І. Саві та С.М. Канському за організацію, підготовку та проведення мистецького заходу і пошанування Івана Гавдиди – першого керівника Центру національного відродження. Невичерпної вам наснаги і творчих здобутків!

Loading...

Інтерв'ю

Олег Медуниця: Віримо в перемогу України й робимо все задля цього

Олег Медуниця: Віримо в перемогу України й робимо все задля цього

Вже рік як Організацію Українських Націоналістів очолює сумчанин Олег Медуниця. А от корені його роду...

17-02-2024 Інтерв'ю

Олег Медуниця: Принцип «Україна над усе!» має стати об’єднуючим для всіх

Олег Медуниця: Принцип «Україна над усе!» має стати об’єднуючим для всіх

Цими днями відзначаємо 95-річчя створення легендарної Організації Українських Націоналістів. В часи бездержавності саме ОУН підняла...

28-01-2024 Інтерв'ю

Українська Перемога і розвал московії

Українська Перемога і розвал московії

Українська Перемога і розвал московії. Дві абсолютно взаємозалежні категорії. Без розподілу росії та проголошення на...

17-01-2024 Інтерв'ю

Веб-дизайн