Понеділок, 21 серпня 2017 15:37

Зі святом Української Державності!

Провід ОУН (б)
Зі святом Української Державності!

День Незалежності для українців не просто червона дата календаря, це значно більше, аніж просто вихідний день і навіть більше ніж свято. Дуже довгий час незалежність була для багатьох поколінь українців національною мрією і національним ідеалом. Для наближення цього ідеалу, для реалізації цієї мрії сотні тисяч борців і творців віддавали своє життя, свій талант, свою свободу і свою кров. У кривавій боротьбі і тяжким трудом йшли ми до дня 24 серпня 1991 року.

26 років тому українці отримали шанс стати господарями на своїй землі, здобули можливість впорядковувати її для своїх потреб і за своєю вподобою, для себе і для своїх нащадків. Українські націоналісти розуміли, що цим шансом і цією можливістю потрібно зуміти скористатися, ми знали, що нас чекає попереду тяжка праця і довга боротьба, ОУН закликала і вела до цієї праці і боротьби, окреслювала дороговкази і мобілізувала суспільство, долаючи шалений опір ворогів і нерозуміння опонентів.

Сьогодні з усією очевидністю яскраво висвітлилися незаперечні засадничі постулати революційного українського націоналізму і підтвердилися концептуальні напрямні наших великих провідників та ідеологів.

«Шлях звільнення кожної нації густо кропиться кров’ю… Не забуваймо про меч, учімося міцніше тримати його в руках!», – заповідав Головний Отаман Симон Петлюра.

«Здобудеш Українську Державу, або загинеш у боротьбі за неї!» – наказує перша точка Декалогу.

«У вогні перетоплюється залізо у сталь, у боротьбі перетворюється народ у націю!», – вчив полковник Євген Коновалець.

«З москалями немає спільної мови!», – перестерігав Провідник ОУН Степан Бандера.

«Київ проти Москви! – кинув клич Президент Антибільшовицького Блоку Народів Ярослав Стецько.

Сьогодні ми згадуємо ці накази і заповіти, сьогодні ми виразно усвідомлюємо їх вірність і актуальність.

Як господар має дбати про захист і розвиток свого дому, своєї родини, так і нація має дбати про захист і розвиток своєї держави, збереження її цілісності і незалежності.

Згадуючи про тих, хто полягли зі зброєю в руках у боротьбі за нашу волю і в її обороні, низько схиляючи голови перед їх героїчним чином і світлою пам’яттю, стократно помножимо наші спільні зусилля для досягнення першочергової мети – звільнення рідного краю від окупанта, надійного захисту наших кордонів, наших родин, для наведення українського ладу на своїй землі, яка лише тоді оновиться, коли на ній «врага не буде, супостата», коли ми станемо єдиним фронтом у спільній вірі і в спільній боротьбі.

Організація Українських Націоналістів (бандерівців) вітає всіх українців зі святом Незалежності, святом нашої Державності. Ми знаємо: Україна була, Україна є, Україна буде! Слава Україні!

Loading...

Інтерв'ю

Олег Медуниця: Віримо в перемогу України й робимо все задля цього

Олег Медуниця: Віримо в перемогу України й робимо все задля цього

Вже рік як Організацію Українських Націоналістів очолює сумчанин Олег Медуниця. А от корені його роду...

17-02-2024 Інтерв'ю

Олег Медуниця: Принцип «Україна над усе!» має стати об’єднуючим для всіх

Олег Медуниця: Принцип «Україна над усе!» має стати об’єднуючим для всіх

Цими днями відзначаємо 95-річчя створення легендарної Організації Українських Націоналістів. В часи бездержавності саме ОУН підняла...

28-01-2024 Інтерв'ю

Українська Перемога і розвал московії

Українська Перемога і розвал московії

Українська Перемога і розвал московії. Дві абсолютно взаємозалежні категорії. Без розподілу росії та проголошення на...

17-01-2024 Інтерв'ю

Веб-дизайн