Понеділок, 30 листопада 2015 22:00

СК РФ припинив переслідування за "каральною справою" проти одного з в'язнів Кремля

СК РФ припинив переслідування за "каральною справою" проти одного з в'язнів Кремля

30 листопада Слідчий комітет РФ вручив російському адвокату Віктору Паршуткіну постанову про припинення кримінального переслідування його підзахисного, громадянина України Сергія Литвинова.

Про це Паршуткін повідомив у своєму ФБ.

“Слідство дійшло висновку, що пред’явлене Литвинову С.Н. обвинувачення в здійсненні злочинів, передбачених пп. “а”, “ж”, “л” ч. 2 ст. 105, ч.1 ст. 256 КК РФ, не знаходять достатнього підтвердження,  отримані докази не дозволяють зробити висновки про причетність Литвинова С.Н. до інкримінованих злочинів, і можливості отримання нових доказів вичерпані”, - ідеться у врученому адвокатові повідомленні.

Нагадаємо, що житель прикордонного із Росією села Комишне Станично-Луганського району 32-річний Сергій Литвинов, який ніколи не тримав у руках зброї, обвинувачувався в здійсненні “каратєльних” операцій проти “русскоязычного населения Юго-Востока” в якості бійця батальйону "Дніпро", використанні заборонених методів ведення війни, масових вбивствах мирного населення - розстрілі не менше 30 чоловіків, згвалтуванні 8 жінок та однієї 12-річної дівчинки.

Захисту за сприяння української сторони вдалося спростувати всі ці абсурдні звинувачення, і слідству нічого не лишилося як закрити справу.

Утім, припинення кримінального переслідування Литвинова саме за цією справою ще не означає миттєвого звільнення його з-під варти, адже минулого літа проти громадянина України для певності була порушена ще одна кримінальна справа - “розбій”. Але вчора адвокат передав доСлєдкому докази, що спростовують і цей епізод. Паршуткін вважає, що в лютому 2016 року, коли стече максимальний термін досудового розслідування, Литвинов буде звільнений з-під варти, адже передавати до суду слідству немає що.

1ф

2

3

Loading...

Інтерв'ю

Олег Медуниця: Віримо в перемогу України й робимо все задля цього

Олег Медуниця: Віримо в перемогу України й робимо все задля цього

Вже рік як Організацію Українських Націоналістів очолює сумчанин Олег Медуниця. А от корені його роду...

17-02-2024 Інтерв'ю

Олег Медуниця: Принцип «Україна над усе!» має стати об’єднуючим для всіх

Олег Медуниця: Принцип «Україна над усе!» має стати об’єднуючим для всіх

Цими днями відзначаємо 95-річчя створення легендарної Організації Українських Націоналістів. В часи бездержавності саме ОУН підняла...

28-01-2024 Інтерв'ю

Українська Перемога і розвал московії

Українська Перемога і розвал московії

Українська Перемога і розвал московії. Дві абсолютно взаємозалежні категорії. Без розподілу росії та проголошення на...

17-01-2024 Інтерв'ю

Веб-дизайн