Понеділок, 05 вересня 2016 13:03

СКУ закликав вжити заходів щодо російськoї агресії

СКУ закликав вжити заходів щодо російськoї агресії

Світовий Конгрес Українців закликав лідерів Великої двадцятки дати чіткий, сильний і спільний сигнал під час саміту Великої двадцятки в Ханчжоу, Китай, 4-5 вересня 2016 р., що Велика двадцятка не буде толерувати грубі порушення Російською Федерацією своїх міжнародних зобов’язань, включаючи Хартію ООН і Мінські домовленості.

Постійне нарощування Російською Федерацією значної кількості військової техніки в Криму та загострення військових дій у Східній Україні явно порушують територіальну цілісність України і створюють серйозну загрозу миру і стабільності в світі.

У червні 2016 р. кількість жертв серед цивільного населення у Східній Україні становила 69 осіб, із яких 12 загиблих та 57 поранених. У липні 2016 р. кількість жертв серед цивільного населення збільшилася до 73 осіб, із яких 8 загиблих та 65 поранених. За даними Управління ООН з прав людини: “Середньомісячна статистика жертв за червень і липень цього року становить 71 особу, що майже вдвічі більше середньомісячної статистики за дев’ять місяців, від вересня 2015 р. до травня 2016 р., що становила 34 осiб”.

Крім того, Російськa Федерація постійно порушує основні права людини і фундаментальні свободи українців і кримських татар в Криму, Східній Україні і Російській Федерації.

“Вкрай важливо, щоб лідери Великої двадцятки засудили російську агресію проти України та наполягали на посиленню санкцій проти Російської Федерації, поки вона не виведе свої війська і техніку з території України, не деокупує Крим та не припинить перешкоджати роботі міжнародних організацій з моніторингу, які можуть допомогти захистити права невинних цивільних осіб,” – заявив Президент СКУ Евген Чолій.

Loading...

Інтерв'ю

Олег Медуниця: Віримо в перемогу України й робимо все задля цього

Олег Медуниця: Віримо в перемогу України й робимо все задля цього

Вже рік як Організацію Українських Націоналістів очолює сумчанин Олег Медуниця. А от корені його роду...

17-02-2024 Інтерв'ю

Олег Медуниця: Принцип «Україна над усе!» має стати об’єднуючим для всіх

Олег Медуниця: Принцип «Україна над усе!» має стати об’єднуючим для всіх

Цими днями відзначаємо 95-річчя створення легендарної Організації Українських Націоналістів. В часи бездержавності саме ОУН підняла...

28-01-2024 Інтерв'ю

Українська Перемога і розвал московії

Українська Перемога і розвал московії

Українська Перемога і розвал московії. Дві абсолютно взаємозалежні категорії. Без розподілу росії та проголошення на...

17-01-2024 Інтерв'ю

Веб-дизайн