Понеділок, 03 жовтня 2016 12:33

Як «Інтер», Медведчук і ко «третій Майдан» готують

Сергій Багряний, УІС
Як «Інтер», Медведчук і ко «третій Майдан» готують

Найбільшою небезпекою так званих гібридних воєн, в першу чергу – їх інформаційної складової, є те, що часто дії, що несуть потенційну небезпеку державі чи суспільству, не підпадають під відповідальність в рамках законодавств тої чи іншої країни.

Україна, на жаль, не випадок. Медіа ресурси, що працюють під пильним наглядом російської агентури, можуть подавати, на перший погляд, достатньо банальні речі, які не підпадають під дію Кримінального кодексу. Але цими речами медіа формують ту суспільну думку, яка, потрапивши в певні соціальні середовища, може матеріалізуватися в дуже і дуже небезпечні події.

Щоб зрозуміти, як діють проросійські ЗМІ, наведемо декілька прикладів.

Отже, канал «Інтер», що давно викрив себе як головний рупор Кремля своїми заявами, завами їх менеджменту, інформаційним контентом (піар «православної ходи» УПЦ МП, антидекомунізаційні передачі, ностальгія за «подвигами радянських людей» і радянським минулим, низькопробні російські серіали про звичайних «русскіх баб і мужиков» з підмосковної глибинки» і т.д.).

В діяльності менеджменту каналу є цілком конкретна мета – почати розхитувати Україну шляхом провокування соціальних бунтів. Тобто, мова про підготовку так званого «третього Майдану». Тут все дуже просто: ЗМІ, які перебувають під контролем російської агентури, а крім «Інтеру» це газета «Вєсті», що має відношення до кума Путіна Віктора Медведчука, сайти УНН, канал «NewsOne», UBR, видання, що належать Ахметову та іншим політикам і бізнесменам «Опоблоку», у своїх політичних ток-шоу чи передовицях друкованих видань педалюють соціальну тематику, маніпулюють фактами про «економічні негаразди», про курс гривні, лякають тарифами, підсвідомо збурюючи населення на протести.

Останній ефір програми «Чорне дзеркало» «Інтеру» зайвий раз підтвердив, що для дестабілізації в Україні будуть використовуватися як неприховано проросійські (Опозиційний блок), так і ніби то патріотичні, але популістські сили. Саме представники цих сил регулярно беруть участь в ефірах «Інтеру» і постійно базікають про «антинародні реформи», про «зубожіле населення», поливаючи брудом не так конкретних політиків, як цілі державні інституції.

А газета «Вєсті», дітище Медведчука, заходить ще далі – під ударами журналістів видання перебувають Міністерство оборони, РНБО, Президент, Уряд, Верховна Рада. Все це подається під соусом «неналежного забезпечення вояків», «тортур у війську», «необхідністю провести демобілізацію»… Та попри окремі факти неоднозначних дій керівництва МО, загалом армія продовжує шлях реформування. Ясно, що задача у газети – посіяти недовіру до війська як інституції… З усіма наслідками… Кому це потрібно? Ясна річ, тому, хто розв’язав війну в Україні, але наразився на жорсткий опір української армії та інших силових структур…

Ну і всі популісти, звісно ж, поливають брудом Верховну Раду вимагаючи перевиборів… Тепер це буде робитися завдяки «антитарифній риториці». Задача мінімум у російської агентури – перевибори до парламенту, в результат яких більшість буде за популістами. Задача максимум – хаос, «третій Майдан», відторгнення нових територій від України.

Так робляться інформаційні війни. На перший погляд з безвинних заяв про «порушення прав людини». А закінчується все масовими вбивствами, які несе «русскій мір».

Loading...

Інтерв'ю

Олег Медуниця: Віримо в перемогу України й робимо все задля цього

Олег Медуниця: Віримо в перемогу України й робимо все задля цього

Вже рік як Організацію Українських Націоналістів очолює сумчанин Олег Медуниця. А от корені його роду...

17-02-2024 Інтерв'ю

Олег Медуниця: Принцип «Україна над усе!» має стати об’єднуючим для всіх

Олег Медуниця: Принцип «Україна над усе!» має стати об’єднуючим для всіх

Цими днями відзначаємо 95-річчя створення легендарної Організації Українських Націоналістів. В часи бездержавності саме ОУН підняла...

28-01-2024 Інтерв'ю

Українська Перемога і розвал московії

Українська Перемога і розвал московії

Українська Перемога і розвал московії. Дві абсолютно взаємозалежні категорії. Без розподілу росії та проголошення на...

17-01-2024 Інтерв'ю

Веб-дизайн