П'ятниця, 09 грудня 2016 12:40

Патріот Ющенко

Ігор Галущак
Патріот Ющенко

З початком російської агресії проти України канадієць із українським корінням 51-річний Джон Ющенко, не вагаючись, подолав Атлантичний океан, аби дістатися Львова та допомогти українській армії.

Тут, як досвідчений автомеханік, він запропонував свої знання та навички командуванню місцевої аеромобільної бригади та долучився до ремонту військової техніки. Свій вчинок Джон тоді пояснив досить просто та без зайвого пафосу: «…Я стільки новин бачив… Не міг всидіти вдома та лише співчувати. Адже можу чимало корисного для українського війська зробити. Я був механіком удома, і всю цю військову техніку більш-менш розумію. І ось подумав: чому ж не зможу придбати квиток і прилетіти, аби допомогти нашим воїнам?»

Наступні дві відпустки він провів не в родинному колі, а в боксі військової частини та фахово допоміг відновити чимало одиниць військової техніки. Зазначимо, що в червні цього року набув чинності Указ Президента України № 248, згідно з яким було визначено порядок проходження іноземцями військової служби в Збройних Силах України. Означені зміни в українському законодавстві відкрили двері для тих патріотів з-за кордону, котрі хотіли би допомогти своїй історичній батьківщині в боротьбі з підступним ворогом, однак до того не мали на це достатніх правових підстав.

Джон Ющенко одним із перших дізнався про нововведення, отож, порадившись з родиною та попрощавшись із рідними з Су-Сент-Марі, що в провінції Онтаріо, поїхав туди, де з 2014 року було його серце, — до України. І вже понад два місяці він є повноправним військовослужбовцем 80-ї окремої десантно-штурмової бригади.

Loading...

Інтерв'ю

Олег Медуниця: Віримо в перемогу України й робимо все задля цього

Олег Медуниця: Віримо в перемогу України й робимо все задля цього

Вже рік як Організацію Українських Націоналістів очолює сумчанин Олег Медуниця. А от корені його роду...

17-02-2024 Інтерв'ю

Олег Медуниця: Принцип «Україна над усе!» має стати об’єднуючим для всіх

Олег Медуниця: Принцип «Україна над усе!» має стати об’єднуючим для всіх

Цими днями відзначаємо 95-річчя створення легендарної Організації Українських Націоналістів. В часи бездержавності саме ОУН підняла...

28-01-2024 Інтерв'ю

Українська Перемога і розвал московії

Українська Перемога і розвал московії

Українська Перемога і розвал московії. Дві абсолютно взаємозалежні категорії. Без розподілу росії та проголошення на...

17-01-2024 Інтерв'ю

Веб-дизайн