Понеділок, 12 грудня 2016 10:38

Польське закулісся московської пропаганди

Ігор Ключ
Польське закулісся московської пропаганди

У сусідній Польщі вийшла збірка “науково-експертних” праць польських “політичних експертів” російської орієнтації “Степан Бандера в Києві. За кулісами української революції”. 

Вартість цієї російської пропаганди спочатку була оцінена в 32,9 злотих (приблизно 215 гривень), але останнім часом ціна впала до українського еквіваленту в 170 гривень. Але й здешевілу книжку не поспішають купувати, хоч видавець має хороший привід прорекламувати одного з авторів, Матеуша Піскорського, як “політичного в’язня сумління”. Але чомусь цього не робить, можливо тому, що Агенція Внутрішньої Безпеки Польщі (контррозвідка) заарештувала останнього за шпигунство на користь Росії, а польський суд вирішив, що його місце за ґратами. Щоб Ви розуміли, як працює російська пропаганда в Польщі, подаємо короткий витяг анотації видавництва до цієї “політологічної” праці (фото і переклад):

Зараз в питаннях “революції” на Майдані маємо справу з пробандерівською пропагандою [в Польщі – ред.], на чолі якої стоять медії “головного напрямку”, “незалежні” журналісти і політики, які раніше так затято між собою боролися. Політичний пронос досяг неймовірних масштабів, і виглядає так, ніби російські дивізії стоять на нашому [польському – ред.] кордоні, прогріваючи двигуни своїх танків.

Прізвище російського агента можете знайти в заголовках двох статей цього видання. На жаль, в сучасному науковому світі пропало поняття “непристойної компанії”, і ніхто з співавторів видання не переймається, що вони стали в один ряд з агентом Путіна. Але, можливо, вони й самі хотіли б прославитися як “штірліци” і отримати нагороду від російського вождя. У всякому випадку, поява цієї книжки на полицях солідних польських книгарень водночас і дає багато відповідей про сучасний політичний стан Польщі, і ще більше ставить запитань.

Loading...

Інтерв'ю

Олег Медуниця: Віримо в перемогу України й робимо все задля цього

Олег Медуниця: Віримо в перемогу України й робимо все задля цього

Вже рік як Організацію Українських Націоналістів очолює сумчанин Олег Медуниця. А от корені його роду...

17-02-2024 Інтерв'ю

Олег Медуниця: Принцип «Україна над усе!» має стати об’єднуючим для всіх

Олег Медуниця: Принцип «Україна над усе!» має стати об’єднуючим для всіх

Цими днями відзначаємо 95-річчя створення легендарної Організації Українських Націоналістів. В часи бездержавності саме ОУН підняла...

28-01-2024 Інтерв'ю

Українська Перемога і розвал московії

Українська Перемога і розвал московії

Українська Перемога і розвал московії. Дві абсолютно взаємозалежні категорії. Без розподілу росії та проголошення на...

17-01-2024 Інтерв'ю

Веб-дизайн