П'ятниця, 21 грудня 2018 12:09

Перейменування московської церкви в Україні

Григорій Жибак, УІС
Перейменування московської церкви в Україні

Верховна Рада ухвалила закон про внесення змін до Закону України "Про свободу совісті та релігійні організації" щодо назв релігійних організацій, яким буде перейменовано представництво російської церкви в Україні.

Народний депутат України Олег Медуниця в інтерв’ю Українській Інформаційній Службі сказав, що співавторами документа є його колеги від “Народного фронту». Законопрект також підтримав Комітет з питань культури і духовності.

У пояснювальній записці до закону наголошується, що релігійна організація, яка безпосередньо або як складова частина іншої релігійної організації входить до структури релігійної організації, керівний центр якої знаходиться за межами України в державі, яка законом визнана такою, що здійснила військову агресію проти України та тимчасово окупувала територію України, зобов'язана у своїй повній назві відображати приналежність до релігійної організації за межами України, до якої вона входить з можливим додаванням слів "в Україні" та/або позначення свого місця в структурі іноземної релігійної організації.

У випадку, якщо протягом чотирьох місяців з дати набуття чинності закону релігійна організація не внесла передбачених законом змін до своєї офіційної назви та не подала відповідних змін до свого статуту на реєстрацію, її статут втрачає чинність у частині, якою визначається повна офіційна назва релігійної організації.

 

Loading...

Інтерв'ю

Олег Медуниця: Віримо в перемогу України й робимо все задля цього

Олег Медуниця: Віримо в перемогу України й робимо все задля цього

Вже рік як Організацію Українських Націоналістів очолює сумчанин Олег Медуниця. А от корені його роду...

17-02-2024 Інтерв'ю

Олег Медуниця: Принцип «Україна над усе!» має стати об’єднуючим для всіх

Олег Медуниця: Принцип «Україна над усе!» має стати об’єднуючим для всіх

Цими днями відзначаємо 95-річчя створення легендарної Організації Українських Націоналістів. В часи бездержавності саме ОУН підняла...

28-01-2024 Інтерв'ю

Українська Перемога і розвал московії

Українська Перемога і розвал московії

Українська Перемога і розвал московії. Дві абсолютно взаємозалежні категорії. Без розподілу росії та проголошення на...

17-01-2024 Інтерв'ю

Веб-дизайн