Понеділок, 14 жовтня 2019 15:58

Марш захисника України – у Києві пройшла акція на підтримку Віталія Марківа

#FreeMarkiv
Марш захисника України – у Києві пройшла акція на підтримку Віталія Марківа

14 жовтня, активісти Міжнародної акції "Free Markiv" прийшли до Міністерства закордонних справ України та Посольства Італії в Україні з вимогами справедливого суду та активізації питання звільнення незаконно ув’язненого в Італії бійця Нацгвардії Віталія Марківа.

Учасники маршу передали запит до Міністерства закордонних справ щодо того, як рухається питання подачі апеляції до італійського суду. Представник МЗС, який вийшов до мітингувальників, запевнив, що справа Віталія Марківа є пріоритетною для міністерства. 

“Справа Віталія Марківа – це справа усієї України. Оскільки разом з італійським фотографом під час обстрілу загинув також його російський перекладач, визнання Віталія винним створить ще один небезпечний прецедент. Це стане визнанням на міжнародній арені того, що бандити, якими нашу регулярну армію і намагаються змалювати сторона обвинувачення, неправомірно вбивають росіян на Сході України. Ми не можемо цього допустити, як і того, щоб невинна людина, захисник України Віталій Марків неправомірно сидів у італійській в’язниці”, – говорить координатор акції у Києві Дмитро Жмайло

Після цього колона рушила до Посольства Італії в Україні. Там активісти передали лист-звернення з вимогами справедливого суду для українця Віталія Марківа. Його підписали учасники акції, разом зі звільненим бранцем Кремля Олегом Сенцовим.  

“Я детально вивчив доступні матеріали по справі Марківа, тому і прийшов сьогодні сюди – адже вважаю, що Віталій не винен. Ця справа однозначно політична, Віталій однозначно є політичним в’язнем і він так само потребує нашої підтримки, як і наші хлопці, які знаходяться у в’язницях на окупованих частинах Сходу України та у Російській Федерації. Я сподіваюсь, що наше громадянське суспільство та держава зроблять все, щоб звільнити Марківа. Свободу Віталію Марківу”, – сказав під час акції звільнений бранець кремля Олег Сенцов. 

На марші були присутні активісти з різних середовищ та організацій, об’єднаних спільною метою – нагадати світу про незаконно ув’язненого в Італії захисника України Віталія Марківа та вимагати його звільнення. Також прийшли підтримати Віталія його побратими з 1-го батальйону оперативного призначення НГУ імені Кульчицького, зокрема і Михайло Бондар, сотник Самооборони Майдану Андрій Бойчук. Підтримала акцію також дружина Віталія Діана Марків

“Я сподіваюсь, що Україна на офіційному рівні визнає Віталія політичним в’язнем, який сидить у європейській в’язниці. Який продовжує бути ув’язненим тільки за те, що захищав і продовжує захищати честь і гідність українського народу. Нещодавно ми отримали мотивувальну частину вироку Віталія. Це 176 сторінок, на яких українську армію називають збродом та нерегулярними формуваннями. Це 176 сторінок, на яких звинувачено Україну та українську армію”, – сказала під час маршу Діана Марків. 

Також Діана зачитала під час акції уривок з нещодавнього листа Віталія: “Я – військовослужбовець Національної Гвардії України і це моя справа честі. Я не дам спаплюжити імена тих, хто віддав найцінніше – своє життя – за Україну, боронячи наш суверенітет, нашу територію та державу. Я пишаюсь, що мені випала честь захищати Україну, бо вважаю, що це – обов’язок усіх свідомих громадян... Саме любов до України допомагає мені триматись”. Закликаємо українців по всій Україні та по усьому світу проводити та доєднуватись до акцій на підтримку Віталія Марківа. Світовий розголос – те, чого просить адвокат Віталія та те, що зможе вплинути на думку присяжних на суді на противагу російській пропаганді, яка шириться про "справу Марківа".

 

Loading...

Інтерв'ю

Олег Медуниця: Віримо в перемогу України й робимо все задля цього

Олег Медуниця: Віримо в перемогу України й робимо все задля цього

Вже рік як Організацію Українських Націоналістів очолює сумчанин Олег Медуниця. А от корені його роду...

17-02-2024 Інтерв'ю

Олег Медуниця: Принцип «Україна над усе!» має стати об’єднуючим для всіх

Олег Медуниця: Принцип «Україна над усе!» має стати об’єднуючим для всіх

Цими днями відзначаємо 95-річчя створення легендарної Організації Українських Націоналістів. В часи бездержавності саме ОУН підняла...

28-01-2024 Інтерв'ю

Українська Перемога і розвал московії

Українська Перемога і розвал московії

Українська Перемога і розвал московії. Дві абсолютно взаємозалежні категорії. Без розподілу росії та проголошення на...

17-01-2024 Інтерв'ю

Веб-дизайн