Четвер, 20 березня 2014 22:00

ПОЧУЙ, ВІТЧИЗНО!

Українські громадські організації Криму
ПОЧУЙ, ВІТЧИЗНО!

Сьогодні, коли Кримський півострів і частина прилеглої до нього території Херсонської області, яка упродовж кількох тисячоліть була і є географічним, транспортним та економічним містком між Кримом та Україною, зухвало окуповані військами «братньої Росії», вже немає сенсу обговорювати результати та наслідки так званого ганебного кримського референдуму. Адже навіть довірливі до путінсько-геббельсівської пропаганди школярі та пенсіонери добре розуміють, що розіграний феесбешниками та місцевими кремлівськими найманцями сепаратистський сценарій, як і результати окупаційного референдуму, давно опрацьовано й ухвалено в Кремлі. Цей зухвалий виклик усьому цивілізованому світу засвідчив, що сучасна «богоизбранная рус-ская нация», путінсько-рашистська імперія та розрекламований на весь світ «уникальный русский мир» витворили новітнього Гітлера. На відміну від свого попередника та ідейного наставника кремлівський «фюрер» у своїх імперських, великодержавницьких лаштунках має ще й ядерну валізу. Тож Третя світова війна, яку розпалює Путін, може стати останньою на нашій планеті.

Проголошення вже розпущеною нелегітимною владою Криму недолугої державності та нікчемне звернення місцевих сепаратистів про її міжнародне визнання за вимірами міжнародного права є шарлатанством, блюзнірством та свідченням глибокого морального падіння безвідповідальних кримських чиновників.

Сподіваємося, що Українська держава, міжнародна спільнота та відповідні фахівці-криміналісти дадуть належну політичну та юридичну оцінку російському окупаційному піратству, діям путінських розбишак на території суверенної України, як і місцевим політичним шулерам. Ми твердо переконані, що за фактично оголошену Путіним війну Україні, анексію Росією частини української території та грубе порушення міждержавних угод всі вони постануть не лише перед Божим, але і перед людським судом. Їх заплямує історія і зганьбить людська пам’ять, але це буде колись.

Проте вже сьогодні, у XXI столітті, на своїй землі і у своїй державі десятки тисяч громадян України перебувають під загрозою новітнього геноциду, етноциду та етнічних чисток. Найгірше у сучасному Криму почуває себе територіально розпорошене, зросійщене та не згуртоване українське населення. Його чисельність навіть за сфальшованим останнім Всеукраїнським переписом становить півмільйона осіб.

Питома вага українців в автономії сьогодні складає понад 24%. У багатьох населених пунктах чисельність українського люду перевищує 40-50%. В атмосфері розпалюваного войовничого російського шовінізму найбільш вразливими, незахищеними Українською державою в Криму виявилися українські патріоти, українська інтелігенція та військовослужбовці. Лише впродовж двох тижнів у Сімферополі та Севастополі викрадено та зникло кілька десятків українських активістів, журналістів, громадських діячів і навіть священнослужителів. Доля багатьох з них невідома й досі. Сьогодні у громадських місцях та на вулицях небезпечно говорити українською мовою. Відверті бандити з аксьоновської «самооборони» та маргіналізовані «казачишки» у волохатих шапках та з російськими шевронами на рукавах за українське слово, мовлене на вулиці або у транспорті, за українську символіку можуть не лише виматюкати, але й побити будь-якого академіка, доктора наук, учителя, артиста, музиканта і пересічного громадянина. Аксьоновські озброєні бандформування (самооборона) та «русские» окупанти тероризують не лише військових, але і їхні сім’ї, погрожуючи виселенням з помешкань. На багатьох українських патріотів в аксьоновському ЧК заведені справи як на «врагов Крыма», їхні портрети поширюються по містах, вивішуються на будинках та в під’їздах. Сім’ям свідомих українців постійно погрожують. Тож сьогодні в Криму українці бояться не лише за своє життя, а й за життя своїх дітей та онуків.

В окупаційному стані Крим перебуває лише місяць, але права людини та її свобода на півострові нині опинилися під загрозою. В Таврійському національному університеті призупинена діяльність факультету української філології, планується закриття кафедр української мови та літератури у кримських вишах. Створюються нестерпні умови для вчителів української мови та літератури, українознавства та історії. Практично всі вони завтра стануть безробітними. Передбачається закриття українських класів та ліквідація і так нечисленних українських шкіл, перш за все відомої Української школи-гімназії м. Сімферополя, вже заплановано звільнення з роботи її директора, заслуженого працівника освіти України Наталі Руденко. Можна прогнозувати, що буде ліквідований і Український музичний театр, знаменитий ансамбль «Таврія», закриються всі українські театральні студії. Величезне потрясіння очікується і в українській освіті, яку планується переформатувати за путінською «великорусской» методологією. Це стане справжньою гуманітарною катастрофою для десятків тисяч дитячих доль. Вже сьогодні не транслюються центральні українські телеканали, заблокована доставка української преси.

Кримські українці у третьому тисячолітті не хочуть стати поживним субстратом та гарматним м’ясом для загрозливої всьому світу агресивної путінської імперії. Ми не хочемо бути рабами, прислужниками та наймитами кремлівських посіпак!

Від нинішньої української влади, від усіх київських високопосадовців, правоохоронних органів, силових структур і перш за все від Української армії, яка ще є на материковій Україні, ми та наші родини чекаємо дієвої підтримки та захисту. Українська влада українцям Криму має не лише забезпечити, але й гарантувати:

1. Життя та роботу на півострові у правовому полі України.

2. Майбутнє нашим дітям та онукам.

3. Збереження всіх конституційних прав та свобод.

4. Здобуття освіти рідною мовою та збереження національної ідентичності.

5. Збереження земельних та майнових прав та заощаджень.

6. У випадку вимушеного виїзду громадян Криму — надання їм статусу біженців.

7. Надання компенсації за втрачене житло, матеріальні цінності, заощадження та забезпечення роботою на новому місці проживання.

Ми усвідомлюємо, що захисту потребують й інші національні меншини, насамперед корінний, братський і державотворчий народ — кримські татари. Останні сьогодні ще перебувають хоч під якимось захистом міжнародних організацій та потужного тюркомовного світу.

Українців у Криму може захистити тільки Українська держава, і про це Верховна Рада та перші особи держави мають однозначно заявити на весь світ. Тож українці Криму чекають на це слово!

Loading...

Інтерв'ю

Олег Медуниця: Віримо в перемогу України й робимо все задля цього

Олег Медуниця: Віримо в перемогу України й робимо все задля цього

Вже рік як Організацію Українських Націоналістів очолює сумчанин Олег Медуниця. А от корені його роду...

17-02-2024 Інтерв'ю

Олег Медуниця: Принцип «Україна над усе!» має стати об’єднуючим для всіх

Олег Медуниця: Принцип «Україна над усе!» має стати об’єднуючим для всіх

Цими днями відзначаємо 95-річчя створення легендарної Організації Українських Націоналістів. В часи бездержавності саме ОУН підняла...

28-01-2024 Інтерв'ю

Українська Перемога і розвал московії

Українська Перемога і розвал московії

Українська Перемога і розвал московії. Дві абсолютно взаємозалежні категорії. Без розподілу росії та проголошення на...

17-01-2024 Інтерв'ю

Веб-дизайн