Понеділок, 13 березня 2017 10:47

Зрада футбольних чиновників

Григорій Жибак
Зрада футбольних чиновників

Союз європейських асоціацій виділив один мільйон євро на розвиток футболу в анексованому Криму.

Також УЄФА заявив про готовність співпрацювати із Кримським футбольним союзом за різними проектами. Сталося це на нараді у швейцарському Ньоні, в якій брали участь член виконкому УЄФА Франтішек Лавринець, директор департаменту національних асоціацій УЄФА Зорана Лакович, президент Кримського футбольного союзу Юрій Ветоха та керівник справами КФС Ольга Безугловець. Очевидно, що пройдисвіти з УЄФА, відомі своєю спокусливістю до путінських хабарів, остаточно втратили страх і совість. В час, коли злочини Москви супроти України нарешті починають розглядати у високих європейських судах, ці бовдури заявляють про підтримку КФС, виділяють чималий кошт, будуть «навчати футбольних тренерів і арбітрів Криму, підвищувати їхню кваліфікацію, а також проводити ліцензування».

Прикметно, що ця ганебна нарада УЄФА відбувалася через декілька днів після того, як в Криму окупанти заборонили дітям грати у футбол. Директор однієї з кримських шкіл викликала поліцію, щоб зупинити поєдинок вуличних команд. Причина безглузда, але доволі характерна для Мосоквії. Правоохоронцям жінка пояснила, що проведення матчу з нею не узгоджували і вона вважає його за несанкціонований мітинг. Саме так! Сталося це у Краснокам»янці неподалік Феодосії. Учасники «політичного» матчу одразу виступили із заявою у соціальних мережах, що заняття спортом є чи не єдиним корисним проведенням часу у їхньому населеному пункті. «Після того як ми почали далі грати, директор школи наказала забрати футбольні ворота. Ми у цілковитому шоці! Через заборону директором школи грати нам у футбол, нам що – пити і наркоманити?!»,– обурювалися юні футболісти.

Цікаво, у який спосіб невігласи з УЄФА будуть розвивати гру мільйонів на теритрії, яка зараз непідконтрольна цивілізованому суспільству? Чи вони володіють, бодай, якоюсь інформацією про беззаконня, які нині чиняться на півострові?

Також стало відомо, що колишні гравці молодіжної команди харківського «Металіста» Микита Безклубюк і Ремзі Рамазанов брали участь у поєдинку чемпіонату Криму у складі «ТСК-Таврія». Обидва були дискваліфіковані Федерацією футболу України за причетність до договірних поєдинків. Тоді ФФУ відсторонила від футболу дванадцять гравців-«металістів» на термін від 6 місяців до трьох років.

Так само Федерація футболу України вигнала двох сепаратистів, які навчалися на тренерських курсах з метою одержати PRO-диплом УЄФА. Тренер сімферополького «ТСК-Таврія» Сергій Шевченко у розмовах не визнавав територіальну цілісність України, має паспорт громадянина РФ. Також відчислили В»ячеслава Бєляєва, прихильника «русского міра», відомого своїми всиловлюваннями, що «Крим – Росія», в Україні – хунта, «прокурор» Криму Поклонська говорить тільки правду. Про це повідомив Олег Комуняр, віце-президент Федерації футболу Криму, яка через анексію півострова наразі діє на підконтрольній Україні території.

Цікаво, чому одночасно із відчисленням ворогів ФФУ не звернулася до відповідних органів? Наразі нема жодної реакції на результати у Ньоні. Відомий футбольний функціонер Григорій Суркіс є чинним віце-президентом УЄФА. Чи докладає він, бодай, якихось зусиль, аби його відомство не припускалося таких ганебних вчинікв? Чи може взагалі закриває на це очі? Чи, більше того, ще й потурає?.. Принагідно треба виокремити той факт, що генеральним секретарем Кримського футбольного союзу є відомий ворог України Вадим Колесниченко. Чи не налагодили ці «діячі» співпрацю?

Схоже, ми так і не дочекаємося заяви-звернення ФФУ, яка цілком підконтрольна Григорію Суркісу, щодо позбавлення Росії права бути господарем світової першості 2018 року. Кому як не Україні, яка потерпає від російської анексії територій та війни, треба було ставати ініціатором бойкоту Мундіалю?!

Відтак, не дивина, що Міжнародна федерація футболу, яка у своїй лояльності до москалів не поступається УЄФА, «не бачить причин, щоб відбирати у Росії майбутній чемпіонат світу, що має відбутися з 14 червня по 15 липня 2018 року в одинадцятьох містах РФ». Про це заявила генеральний секретар ФІФА Фатма Самура. Достойники від найвищого світового футбольно відомства говорять про бажання «мінімізувати будь-який ризик бойкоту чемпіонату світу», запрошують ЗМІ в Росію, «щоб показати не тільки хороший рівень готовності, а й високий ступінь безпеки в країні».

Бездіяльність Федерації футболу України, її високого чиновника в УЄФА дозволяє кацапам браво заявляти, що жодна із збірних не виявила бажання бойкотувати чемпіонат світу з футболу 2018 року. Також генеральний директор оргкомітету «Росія-2018» Олексій Сорокін наголошує, що представники збірних приїжджають ознайомлюватися з базами своїх команд, що вони мають «усі запевнення ФІФА», що «жодного разу не прозвучав переконливий логічний аргумент, навіщо треба перенести чемпіонат або бойкотувати».

Та не все так переконливо. Відомий у минулому оборонець санкт-петербурзького «Зеніту» В»ячеслав Булавін вражений «марнотратством Росії на будівництві стадіону «Крестовський» до грядучого чемпіонату світу-2018». Він висміяв заяву їхнього віце-прем»єра Віталія Мутка про необхідність додаткового вливання в арену 2 мільярдів рублів. Булавін обурюється і наголошує, що вартість стадіону така, ніби він із золота. «Там, мабуть, будуть золоті сидіння. Як на мене, то весь Захід кепкує з цього. На ці гроші можна побудувати футбольні школи для дітей у всіх суб»єктах Росії»,– стверджує футболіст. Наразі на зведення арени вже витратили 41 мільярд рублів, що становить близько 670 мільйонів доларів. Подальші витрати неминучі. При цьому світові високі футбольні чиновники щоразу знаходять суттєві недоліки. Зокрема, є суттєві зауваження до якості газону. Впродовж будівництва гинули люди. Минулого року, 7 жовтня, якраз на день народження Путіна, загинув 45-річний робочий, на якого з висоти 3 метрів впала металічна залізна балка.

Мають проблеми з утриманням захопленої «Донбас Арени» й терористи із так званої ДНР. Вони заявили, що це є накладним для «бюджету республіки». Втім, повертати об»єкт Ахметову вони не будуть.

Вболівальники донецького «Шахтаря» знову підтвердили свій патріотизм. У столичному метро чисельна група прихильників «гірників» скандувала «Донецьк – це Україна!». Найближчим часом треба очікувати і їхнього підпису під спільним зверненням українських ультрас до хорватських фанатів про ненапад на матчі вкаліфікаційного відбору чемпіонату світу 2018 року в Загребі. «Жовто-сині» шанувальники гри мільйонів наголошують, що війна на Балканах в дев»яностих роках і нинішні події в Україні дуже схожі. Чисельність добровольців із Хорватії, які зараз допомагають нам боротися із московською чумою на Сході нашої держави одна з найбільших з-поміж європейських країн. «Для нас, українських фанатів, є речі набагато важливіші субкультурних конфронтацій. Нам нема чого «ділити» з хорватами»,– повідомляється на сторінці «Ультрас України» у «Фейсбук».

Loading...

Інтерв'ю

Олег Медуниця: Віримо в перемогу України й робимо все задля цього

Олег Медуниця: Віримо в перемогу України й робимо все задля цього

Вже рік як Організацію Українських Націоналістів очолює сумчанин Олег Медуниця. А от корені його роду...

17-02-2024 Інтерв'ю

Олег Медуниця: Принцип «Україна над усе!» має стати об’єднуючим для всіх

Олег Медуниця: Принцип «Україна над усе!» має стати об’єднуючим для всіх

Цими днями відзначаємо 95-річчя створення легендарної Організації Українських Націоналістів. В часи бездержавності саме ОУН підняла...

28-01-2024 Інтерв'ю

Українська Перемога і розвал московії

Українська Перемога і розвал московії

Українська Перемога і розвал московії. Дві абсолютно взаємозалежні категорії. Без розподілу росії та проголошення на...

17-01-2024 Інтерв'ю

Веб-дизайн