Понеділок, 24 квітня 2017 11:56

Сепаратисти у Києві

Григорій Жибак
Сепаратисти у Києві

Одразу після всеукраїнського дербі між київським «Динамо» та донецьким «Шахтарем» було затримано двох сепаратистів, які перебували на НСК «Олімпійський» у лавах фанатів «гірників».

Активісти Національного корпусу «Азов» впізнали такого собі Армана Степанова, який у соціальних мережах розміщав свої світлини із так званим прапором так званої «ДНР». Також він відомий виступами з трибуни «парламенту» цієї московсько-терористичної «ДНР», іншими ворожими діями щодо України. Приїхав злочинець до свого батька, також відомого ворога нашої держави, який перебрався з окупованого Донецька до Києва.

Обурює, що поліціянти, які патрулювали біля головної спортивної арени України, відмовилися чинити будь-які дії щодо ворогів і порадили звернутися в суд! Після цього активісти з «Азова» звернулися до начальника охорони футбольного клубу «Динамо». Служба безпеки НСК «Олімпійський» затримала сепаратистів. Наразі невідомо про розвиток подій, але неважко передбачити. Адже на найвищих поліцейських посадах нині дедалі частіше з’являються пройдисвіти, які раніше сприяли захопленню бандитами державних установ на Донбасі тощо. Безкарність призводить до того, що злочинці без жодного остраху проживають у Києві, відвідують футбольні поєдинки. Далі, очевидно, треба чекати на створення партій, об’єднань, організацію мітингів і таке інше.

Під час поєдинку між уболівальниками «Динамо» та «Шахтаря» виникла сутичка. Це неабияк здивувало, бо фанати всіх без винятку українських клубів з огляду на війну з Московією оголосили перемир’я. Чи не тому сталася бійка, що в рядах «помаранчево-чорних» були сепаратисти? Та й чи лише двоє їх там було? Був з-поміж них і у футболці з Гітлером…

Московські терористи чинять зло не тільки на теренах України. Поліція Німеччини затримала за підозрою у причетності до вибухів біля автобусу дортмундської «Борусії» 28-річного громадянина Росії. Теракт стався неподалік стадіону перед чвертьфінальним поєдинком німецького клубу з французьким «Монако» у Лізі чемпіонів. Тоді постраждав іспанський легіонер «Борусії» Марк Бартра. Одна із версій, що москаль діяв із фінансових мотивів, сподіваючись на падіння ціни акцій «Борусії» після нападу. У такий спосіб злочинець міг збагатитися на майже чотири мільйони євро. Напередодні він придбав 15 тисяч акцій клубу на суму 78 тисяч євро. Терорист привів бомби в дію із готелю, в якому проживали гравці «Борусії». Сталося лихо відразу після цього, як автобус із командою вирушив на гру.

Провину бандита з Мосоквії доводять і свідчення працівників готелю «L’Arrivee». Персонал звернув увагу на його незвичну поведінку. Він просив поміняти йому номер через відсутність вікон, що виходять на вулицю.

Німецькі слідчі зійшлися на думці, що терорист використав військову вибухівку, і він добре знається в електротехніці.

Трагедія у Дортмунді сталася майже в унісон із гучною заявою американського сенатора Річарда Блюменталя, який пообіцяв написати заяву до Всесвітньої футбольної асоціації із закликом позбавити Росію права бути господарем фінальної частини світової першості. Блюменталь переконаний, що знайде у ФІФА підтримку. «Я сподіваюся, що цей лист принесе успіх, і провідні члени ФІФА його підтримають. Якщо буде необхідно, я готовий робити подальші кроки по цій ідеї. Право на проведення чемпіонату світу – більше, ніж просто символічний жест. Це нагорода для Росії. Вона дозволяє Путіну бути на вершині і підтримує його у скоєнні найжахливіших і найогидніших дій, які коли-небудь бачив світ»,– сказав сенатор США. Достойники від світового футболу, на яких клейма ніде ставити через жадність до москвинських багатомільйонних подачок, одразу показали, чий хліб їдять. Прес-служба ФІФА оприлюднила ганебну заяву, що «футбол не здатний вирішити політичні проблеми, і ФІФА не може втручатися у суверення питання. Однак ця гра має силу звести мости між культурами і зблизити різних людей. Ми виступаємо за діалог, порозуміння і мир між народами і переконані, що турніри ФІФА відіграють у цьому важливу роль».

Можна лише здогадуватися, яку «важливу роль» і які культурні мости «зведе» Мундіаль, якщо він все ж відбудеться в путінській імперії зла. Чого очікувати уболівальникам із багатьох країн світу, які наважаться побувати в Росії. Минулого тижня у центрі Москви поліціянти намагалися заарештувати вболівальників футбольного клубу «Ростов». Річ у тому, що кольори команди жовто-сині. Саме із-за цього фанатів хотіли забрати до відділення поліції, бо сприйняли їх за українців. Цікаво, як корупціонери із ФІФА будуть гарантувати безпеку українцям, якщо наша збірна здобуде право виступати у фінальній частині і поїде до Росії?! Про який «діалог, порозуміння і мир між народами» торочать у своїх заявах ці падкі на путінські подачки футбольні достойники?! Як вони розцінюють випадок із фанатами «Ростова»?!

Що скажуть ці футбольні пройдисвіти на заборону в»їжджати до Російської Федерації відомому колишньому гравцеві київського «Арсеналу» Івіці Пірічу. Москалі звинуватили хорвата у фашизмі, бо він підтримує бійців українсько-московської війни, яка триває на Сході нашої держави, допомагає їхнім дітям і дітям-переселенцям. Івіца Піріч заснував гуманітарну акцію «Україна – Хорватія», за власний рахунок організовує відпочинок у Хорватії українців, які постраждали від війни. «Мені туди і не потрібно їхати. Навіть не планував цього робити. Що поганого в тому, що я допомагаю людям, які постраждали від війни? Думаю, я чиню правильно. Мені сказали, що я допомагаю фашистам і терористам. Нехай думають, що хочуть. Це росія робить погані речі, як і тоді, коли війна була в Хорватії. Сценарій цих обидвох воєн однаковий. Бог є і від нього ніхто не сховається. Рано або пізно кожен одержить за свої заслуги. Якщо я роблю щось погане, то Бог мене покарає»,– заявив Івіца Піріч.

Москалі здійняли вереск на заяву Річарда Блюменталя. Президент їхнього футбольного союзу Віталій Мутко вважає неможливим перенесення чемпіонату в іншу країну. Знову просторікує про «атаку на Росію», яка «не має відношення до спорту», що «футбол має бути поза політикою». Натякає, що ФІФА з ними і вони нічим не переймаються.  

Тим часом футбольний світ далі кепкує з москалів. Цього разу із відкриття головного стадіону Росії «Крестовський» у Санкт-Петербурзі. Арена вартістю 50 мільярдів рублів виявилася не готовою до першого офіційного поєдинку. Якість газону не відповідає жодним міжнародним вимогам. Біля одного із кутових прапорців постелили навіть латку із штучною травою! Саме такий штучний газон на днях вклали біля ямки, у яку високий львівський чиновник показово мав посадити дерево. Аби мешти «не запацькав»!

Насамкінець про неприємність у вже згадуваному протистоянні «Динамо» та «Шахтаря». Фанати столичного клубу прийшли у білому. Білого кольору було стільки, що, здалося, на їхній сектор випав сніг, який цими днями був не дивиною в Україні. Окрім одягу, білі стрічки, маски, простирадла. А найголовніше – величезний банер «100 % білого!». Це було натяком на відсутність у складі «Динамо» темношкірих футболістів, яких, натомість, чимало у «шахтарів». Підвищили температуру й запалені на 88-ій хвилині файєри. Невідомо, чи зазнає київський клуб якигось санкцій. Адже цього вечора команда грала у білій формі, що може слугувати захистом у випадку звинувачень.

 

Loading...

Інтерв'ю

Олег Медуниця: Віримо в перемогу України й робимо все задля цього

Олег Медуниця: Віримо в перемогу України й робимо все задля цього

Вже рік як Організацію Українських Націоналістів очолює сумчанин Олег Медуниця. А от корені його роду...

17-02-2024 Інтерв'ю

Олег Медуниця: Принцип «Україна над усе!» має стати об’єднуючим для всіх

Олег Медуниця: Принцип «Україна над усе!» має стати об’єднуючим для всіх

Цими днями відзначаємо 95-річчя створення легендарної Організації Українських Націоналістів. В часи бездержавності саме ОУН підняла...

28-01-2024 Інтерв'ю

Українська Перемога і розвал московії

Українська Перемога і розвал московії

Українська Перемога і розвал московії. Дві абсолютно взаємозалежні категорії. Без розподілу росії та проголошення на...

17-01-2024 Інтерв'ю

Веб-дизайн