Понеділок, 22 травня 2017 12:44

Книга з «рецептом» завершення національної революції та війни

«Бліц інфо»
Книга з «рецептом» завершення національної революції та війни

19 травня в Івано-Франківську пройшла VII Всеукраїнська наукова конференція «Соціальна політика в теорії і практиці українського націоналізму: історія і сьогодення», присвячена 75-ій річниці УПА.

У рамках конференції відбулася презентація збірника матеріалів четвертих «Бандерівських читань» «Як завершити національну революцію» за участі директора Незалежного аналітичного центру «Українські студії стратегічних досліджень» Юрія Сиротюка, директора Науково-дослідного інституту українознавства МОН України Богдана Галайка, редактора газети ОУН «Шлях Перемоги» Віктора Рога, голови Івано-Франківської облради Олександра Сича, лідера ВО «Свобода» Олега Тягнибока.

«Ми розуміємо, що скільки б не робили «Бандерівських читань», поки не закінчена національна революція, ми ні війни не виграємо, ні реформ не проведемо. Тож цьогоріч ми зробили «Бандерівські читання» на тему «Як завершити українську революцію». В рамках читань на цю ж тему навіть провели конкурс студентських і аспірантських есе», – каже Юрій Сиротюк.

У виданні «Як завершити українську національну революцію» зібрано доповіді відомих публіцистів, науковців та політиків, а також студентські та аспірантські есе, в яких проаналізовано сучасні виклики та загрози, що стоять перед Україною, запропоновано шляхи протистояння російській агресії та збереження національної ідентичності.

Під час презентації учасники конференції також мізкували, чи буде в Україні хунта, що таке революція і повстання та чи несуть вони позитивні зміни для держави.

Голова облради, кандидат історичних наук Олександр Сич наголошує на важливості проведення таких заходів як «Бандерівські читання».

«Ми коли вперше їх організовували, то хотіли інтелектуалізувати український націоналізм. Тому, насправді, пропонуючи науковцям поділитися науковими напрацюваннями, ми хочемо вдосконалювати український націоналізм. Бо в кінцевому результаті це всім піде на користь, адже крім нас, ніхто українську революцію не продовжить і не завершить. Я сповідую концепцію перманентної національної революції і впевнений, що вона триватиме до тих пір, допоки українська держава у всіх сферах життя не набере такої кількості національних рис, що ці зміни стануть незворотними. Тож для того, щоб революція завершилась успішно, треба мати кадри, сили та інтелект. І щоб побудувати новий післяреволюційний лад і не дати знову грабувати країну, треба мати бачення того ладу. Саме тому такі наукові платформи дають нам розуміння, якою має бути наша держава у всіх сферах», – впевнений Олександр Сич.

Окрім того, під час презентації було анонсовано п’яті Бандерівські читання, які відбудуться наступного року.

Loading...

Інтерв'ю

Олег Медуниця: Віримо в перемогу України й робимо все задля цього

Олег Медуниця: Віримо в перемогу України й робимо все задля цього

Вже рік як Організацію Українських Націоналістів очолює сумчанин Олег Медуниця. А от корені його роду...

17-02-2024 Інтерв'ю

Олег Медуниця: Принцип «Україна над усе!» має стати об’єднуючим для всіх

Олег Медуниця: Принцип «Україна над усе!» має стати об’єднуючим для всіх

Цими днями відзначаємо 95-річчя створення легендарної Організації Українських Націоналістів. В часи бездержавності саме ОУН підняла...

28-01-2024 Інтерв'ю

Українська Перемога і розвал московії

Українська Перемога і розвал московії

Українська Перемога і розвал московії. Дві абсолютно взаємозалежні категорії. Без розподілу росії та проголошення на...

17-01-2024 Інтерв'ю

Веб-дизайн