Четвер, 04 травня 2017 11:46

Створено Ініціативну групу з заснування СУМ в Португалії

Створено Ініціативну групу з заснування СУМ в Португалії

У Португалії відбулися установчі Ініціативної групи зі створення Спілки Української  Молоді в цій країні.

Передувала цьому участь молодих представників місцевої української  громади у таборах, вишколах та семінарах, які для них організовувала впродовж кількох років Світова Управа СУМ.

Головою новоствореної Ініціативної групи обрано Адама Ілюка. До її діяльності долучилися й колишні члени Спілки Незалежної Української Молоді, які сьогодні живуть на теренах Португалії.

Членів Ініціативної групи привітав голова Світової Управи СУМ Андрій Бігун, який з цієї  нагоди прибув до Лісабону.

Він побажав португальським сумівцям динамічного розвитку та успіхів у справі розбудови структурних клітин Спілки, наголосивши на тому, що праця сумівців не обмежується лише внутрішніми справами, але, в першу чергу, орієнтована на діяльність в українській  спільноті, у дусі організаційного гасла «Бог і Україна!».

Ще одним видимим знаком видимої сумівської присутності на цих теренах стала висадка саджанця дуба біля пам’ятника Тарасу Шевченку в Лісабоні, адже в організаційній символіці Спілки дубу, як ототожненню сили, незламності та міцності, відведено важливу роль.

Поруч з дубком посадили калину – символ далекої, але, водночас, такої близької Батьківщини. Прикрасили деревця синьо-жовтими стрічками.

Присутні вшанували молитвою та хвилиною мовчання Героїв  Небесної Сотні, жертв Голодомору та всіх, хто поліг за незалежність України.

Надзвичайний та Повноважний Посол України в Португалії Інна Огнівець підкреслила значення гуртування української молоді діаспори, побажала розвитку Ініціативній групі та висловила сподівання на подальшу з нею співпрацю.

Про співпрацю з українською громадою йшлося й у вітальному слові президента муніципалітету району Белень м.Лісабон п.Фернандо Рібейро Роза, який зазначив, що Україна є великою європейською нацією та побажав процвітання СУМу в Португалії.

Голова Ініціативної групи із заснування Спілки Української  Молоді в Португалії Адам Ілюк та Референт зовнішнього розвитку Світової Управи СУМ Андрій Несмачний висловили впевненість у тому, що Спілка розвиватиметься й даватиме добрі плоди своєї праці на цій землі, а щойно посаджені деревця символізуватимуть тут міць та красу України.

Нагадаємо, що на сьогодні осередки Спілки Української Молоді, крім Португалії, діють ще в 10 країнах  світу: Україні, Сполучених Штатах Америки, Канаді, Австралії, Великій Британії, Німеччині, Франції, Бельгії, Аргентині, Естонії.

Loading...

Інтерв'ю

Олег Медуниця: Віримо в перемогу України й робимо все задля цього

Олег Медуниця: Віримо в перемогу України й робимо все задля цього

Вже рік як Організацію Українських Націоналістів очолює сумчанин Олег Медуниця. А от корені його роду...

17-02-2024 Інтерв'ю

Олег Медуниця: Принцип «Україна над усе!» має стати об’єднуючим для всіх

Олег Медуниця: Принцип «Україна над усе!» має стати об’єднуючим для всіх

Цими днями відзначаємо 95-річчя створення легендарної Організації Українських Націоналістів. В часи бездержавності саме ОУН підняла...

28-01-2024 Інтерв'ю

Українська Перемога і розвал московії

Українська Перемога і розвал московії

Українська Перемога і розвал московії. Дві абсолютно взаємозалежні категорії. Без розподілу росії та проголошення на...

17-01-2024 Інтерв'ю

Веб-дизайн