Понеділок, 03 лютого 2014 12:48

Світовий Конґрес Українців вітає термінові дебати Парламентської асамблеї Ради Європи щодо України

Світовий Конґрес Українців вітає термінові дебати  Парламентської асамблеї Ради Європи щодо України

Світовий Конґрес Українців (СКУ) вітає термінові дебати Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) 30 січня 2014 р. щодо кризи в Україні, в результаті яких було прийнято резолюцію про рішуче засудження ескалації насильства під час протестів на Євромайдані.

У резолюції, що базується на звіті Майліс Репс (Естонія, Альянс лібералів і демократів за Європу) та Марієтти де Пурбе-Лундін (Швеція, Група Європейської народної партії та Християнських демократів), говориться про публічні заяви владних структур України, що рішення не підписувати Угоду про асоціацію між ЄС і Україною було прийнято під сильним впливом тиску з боку Російської Федерації і особливо через загрозу з боку Росії закрити свої кордони для товарів з України, якщо така угода була б підписана. “Загроза економічних чи політичних санкцій для впливу на політичні рішення в іншій країні суперечить загальноприйнятим дипломатичним та демократичним нормам і є неприпустимою,” – зазначається в резолюції.

“Світовий Конґрес Українців підтримує ПАРЄ в її заклику на адресу владних структур України до відкритих, чесних та ефективних переговорів з опозицією та до негайного пошуку широкого консенсусу щодо геополітичного напрямку, подальшого демократичного розвитку, а також конституційного ладу країни” – заявив президент СКУ Евген Чолій. 

Loading...

Інтерв'ю

Олег Медуниця: Віримо в перемогу України й робимо все задля цього

Олег Медуниця: Віримо в перемогу України й робимо все задля цього

Вже рік як Організацію Українських Націоналістів очолює сумчанин Олег Медуниця. А от корені його роду...

17-02-2024 Інтерв'ю

Олег Медуниця: Принцип «Україна над усе!» має стати об’єднуючим для всіх

Олег Медуниця: Принцип «Україна над усе!» має стати об’єднуючим для всіх

Цими днями відзначаємо 95-річчя створення легендарної Організації Українських Націоналістів. В часи бездержавності саме ОУН підняла...

28-01-2024 Інтерв'ю

Українська Перемога і розвал московії

Українська Перемога і розвал московії

Українська Перемога і розвал московії. Дві абсолютно взаємозалежні категорії. Без розподілу росії та проголошення на...

17-01-2024 Інтерв'ю

Веб-дизайн