Вівторок, 25 червня 2019 13:36

Відбувся XXVIII З’їзд Союзу Українських Організацій Австралії

Прес-служба СУОА
Відбувся XXVIII З’їзд Союзу Українських Організацій Австралії

22 червня у Мельбурні в Українському Народному Домі Української Громади Вікторії відбувся ХXVIII З’їзд СУОА, присвячений 65 річниці діяльності СУОА, 70-літтю поселення українців в Австралії та 70-літтю Союзу Українок Австралії.

Секретар управи СУОА Ірина Андреєва, привітавши присутніх, висловила теплі слова подяки всім основоположникам громадського життя української спільноти та наступним генераціям, які продовжують започатковану діяльність.

Учасники заходу урочисто вшанували пам’ять всіх членів СУОА, що відійшли у вічність та вшанували пам’ять Героїв, що загинули за свободу і незалежність України у всі часи нашої історії, а зокрема Героїв Майдану, Небесної Сотні, Революції Гідності, запаленням свічок, хвилиною мовчання та молитвою, яку провів Преосвященний Владика Кир Петро Стасюк.

Голова СУОА Стефан Романів відкрив З’їзд та коротко окреслив успіхи та виклики діяльності Управи СУОА протягом трирічної каденції та наголосив на рішення Управи СУОА щодо подальшого розвитку програми наступництва в керівництві.

У роботі З’їзду брали участь члени Управи СУОА та делегати і гості складових частин СУОА з Західної Австралії, Квінсленду, Тасманії, Південної Австралії, Нової Південної Валії.

Особливо приємно зазначити, що у числі делегатів З’їзду були представники молодого покоління, а зокрема делегати, які не так давно приїхали з України та активно включилися у громадське життя української спільноти Австралії.

Під час З’їзду були представлені звіти Стефана Романіва, Яреми Полатайка, Дарки Сенько.

unnamed 4

Ефективно працювали комісії, які обговорили багато різних справ щодо подальшої праці СУОА та української спільноти в Австралії та внесли свої пропозиції до загальної Резолюції З’їзду для окреслення дорожньої карти на наступну каденцію.

Голова Контрольної комісії СУОА Юрій Федишин подав внесок для абсолюторії та признання Управі СУОА за професійну працю протягом каденції, що делегати З’їзду підтримали гучними оплесками.

Номінаційна комісія, на пропозицію Управи СУОА, запропонувала З’їздові нову структуру керівництва, а саме принцип співголовства СУОА, з метою, щоб в реальний і практичний спосіб йти до наступництва у керівництві. Управа СУОА протягом останніх каденцій почала системно номінувати молодших членів до управи СУОА. Запропонована система співголовства – це продовження плану.

Співголовами СУОА стали Стефан Романів і Катеринa Аґигуру.

Програму порядку нарад XXVIII З’їзду СУОА закінчили співом Національного Славня України.

Управа СУОА висловлює подяку уступаючим членам Управи, які не кандидували, але виявили свою готовність далі допомагати – Любі Пришляк, Марусі Яроцькій, Гані Халабарчук та членові Контрольної комісії Євгенові Стефин. Особлива подяка Орисі Стефин – довголітній заступниці Голови СУОА. Делегати З’їзду побажали Орисі скорого повороту до повного здоров’я.

Після закінчення З’їзду відбулася вечірка, під час якої був започаткований благодійний захід збору коштів для підтримки проекту програми навчання фахівців з професійної терапії в Україні. Новообраний співголова Управи СУОА Стефан Романів привітав гостей вечірки та поінформував про перебіг нарад З’їзду, окресливши загальні пріоритети на нову каденцію діяльності.

Голова Союзу Українок Австралії Люба Квасниця Кай у своєму виступі окреслила деякі фрагменти щодо 70-ліття діяльності СУОА, наголосивши про роль української жінки в суспільстві.

У дружній товариській атмосфері гості спілкувалися, згадували минуле і міркували про майбутнє – задоволені, що українська спільнота Австралії на правильному шляху, тримає пульс та полагоджує внутрішні громадські питання, має вплив та бере участь в австралійському житті та активну участь в подіях в Україні та у поборенні російської дезінформації та пропаганди.

Loading...

Інтерв'ю

Олег Медуниця: Віримо в перемогу України й робимо все задля цього

Олег Медуниця: Віримо в перемогу України й робимо все задля цього

Вже рік як Організацію Українських Націоналістів очолює сумчанин Олег Медуниця. А от корені його роду...

17-02-2024 Інтерв'ю

Олег Медуниця: Принцип «Україна над усе!» має стати об’єднуючим для всіх

Олег Медуниця: Принцип «Україна над усе!» має стати об’єднуючим для всіх

Цими днями відзначаємо 95-річчя створення легендарної Організації Українських Націоналістів. В часи бездержавності саме ОУН підняла...

28-01-2024 Інтерв'ю

Українська Перемога і розвал московії

Українська Перемога і розвал московії

Українська Перемога і розвал московії. Дві абсолютно взаємозалежні категорії. Без розподілу росії та проголошення на...

17-01-2024 Інтерв'ю

Веб-дизайн