Неділя, 11 травня 2014 21:00

Світовий Конґрес Українців призупиняє надання допомоги в Донецьк після нападу на персонал Українського “Червоного хреста”

Світовий Конґрес Українців призупиняє надання допомоги в Донецьк після нападу на персонал Українського “Червоного хреста”

Світовий Конгрес Українців (СКУ) призупинив надання допомоги в Донецьк після викрадення та побиття 9 травня 2014 р. персоналу Українського “Червоного хреста”.

“СКУ рішуче засуджує викрадення і побиття персоналу Українського “Червоного хреста” та пограбування медикаментів у Донецьку. Із закриттям офісу “Червоного хреста” в Донецьку надання нашої допомоги переглядається. Коли офіс “Червоного хреста” в Донецьку відновить свою діяльність, ми будемо продовжувати наше співробітництво зі сміливими медиками в цьому місті,” - сказала доктор Уляна Супрун, Директор з гуманітарних ініціатив СКУ.

СКУ разом з Канадсько-Українською Фундацією (КУФ) надав допомогу і консультації для мобільних бригад “Червоного хреста” у Донецьку та подарував Донецькому обласному травматологічному центру апарат штучної вентиляції легенів. Це лише два з багатьох проектів, ініційованих центром гуманітарних ініціатив СКУ, який діє в Києві, Україна.

“У квітні цього року СКУ і КУФ розпочали проект з протезування людей, що втратили кінцівки і очі під час подій, пов’язаних з Євромайданом, – сказала представник КУФ Христина Валер. – Частина цього проекту передбачає черепно-лицьову реконструктивну хірургію та мікрохірургію рук після посттравматичних деформацій”.

СКУ і КУФ також тісно співпрацюють з Е+, українською громадською організацією, метою якої є створення бази даних людей, постраждалих під час Євромайдану. Ця база даних буде доступна для Міністерства охорони здоров’я України та інших міжнародних організацій з надання допомоги.

Насильство, пов’язане з Євромайданом, і подальша агресія Росії проти України викликали у людей психологічні травми, як явні, так і приховані. Свідки цих подій мають гострі симптоми стресу, який може прогресувати та перерости в хронічний посттравматичний стресовий розлад. СКУ і КУФ працюють з Психологічною службою Майдану в Києві та Львові над створенням реабілітаційних центрів для постраждалих. Мобільні бригади психологів відвідують ті області, в яких діють українська армія і національна гвардія. Надаючи першу психологічну допомогу і спілкуючись з солдатами, вони сподіваються запобігти розвитку довгострокових посттравматичних стресових розладів.

Разом зі Злученим Українським Американським Допомоговим Комітетом СКУ також організовує серію навчальних семінарів за участю п’яти всесвітньовідомих спеціалістів з надання психологічної допомоги в особливих умовах. Вони проведуть тренування для психологів та психіатрів в Україні з профілактики і лікування посттравматичного стресу.

Loading...

Інтерв'ю

Олег Медуниця: Віримо в перемогу України й робимо все задля цього

Олег Медуниця: Віримо в перемогу України й робимо все задля цього

Вже рік як Організацію Українських Націоналістів очолює сумчанин Олег Медуниця. А от корені його роду...

17-02-2024 Інтерв'ю

Олег Медуниця: Принцип «Україна над усе!» має стати об’єднуючим для всіх

Олег Медуниця: Принцип «Україна над усе!» має стати об’єднуючим для всіх

Цими днями відзначаємо 95-річчя створення легендарної Організації Українських Націоналістів. В часи бездержавності саме ОУН підняла...

28-01-2024 Інтерв'ю

Українська Перемога і розвал московії

Українська Перемога і розвал московії

Українська Перемога і розвал московії. Дві абсолютно взаємозалежні категорії. Без розподілу росії та проголошення на...

17-01-2024 Інтерв'ю

Веб-дизайн