Середа, 13 квітня 2016 12:06

Мушля перлової сколотки

Віктор Шкуратюк
Мушля перлової сколотки

Найпозитивнішим результатом здвигу Людей наприкінці 2013-початку 2014 рр. було те, що ми, нарешті, спромоглися розмалювати світ, в якому ми живемо, на два кольори: «БІЛИЙ» і «ЧОРНИЙ». На Божому Полі постали Воїни Світла, Творці Добра і всі Люди, з якими легко йти по життю і потрібно підтримувати теплі стосунки. На «тому боці» Сонце і Боже Провидіння висвітило всю диявольську нечисть темного минулого: зловмисники, злочинці, «злопихатєлі», злодії, кати, садисти, кровопивці і «прочая нєчисть», яку не злічиш до кінця.

Зараз ми постали на порозі великих звершень. Гряде Наша Велика революція Великих Вільних Людей.

Всі ті чвари, непорозуміння, війни, погроми, грабежі, братовбивства повинні відійти у темне минуле. Все те, що колись було «стьобом» і «приколістикою» – р.р. ксенофобії, юдо-, гомофобії, мізантропічні прояви і т.п. повинні бути перекинутими «туди»: на «чорне сміттєзвалище», відпрацьованого людством «негативу».

Дають силу ті епохальні моменти, коли «кремлівсько-кагебістський-криміналітет» пішов у «наступ, підібгавши хвіст», в січні 2014р. на греко-католиків; ми всі як один – від рідновіра до мусульманина – стали вірними УГКЦ, більшими за бл.пам. Йосифа Сліпого.

Коли сформувалися перші «єврейські» сотні, ми всі, як один, ставали братами євреїв у цілому світі. Ми всі сумували, коли нелюди на Сході розстріляли всю сім’ю протестантського пастора…

Нація – це не щось музейно-етнографічно «чисте» у шароварах і вишиванці, що під вишнями знімає з носа хруща і жалібно співає: «Посіяла огірочки, а вони не зійшли…»

Нація – це не закупорена амфора, капсула, сулія, яку багато століть (а мо’ тисячоліть) тому кинули в океан. І з якої ми сподіваємося витягнути «Заповіти пращурів-предків» з приписом: «НАШИМ НАЩАДКАМ».

Нація – це живий організм і кожен з нас має відчувати цю приналежність на атомному, молекулярному, клітинному рівні.

НАЦІЯ – це МУШЛЯ ПЕРЛОВОЇ СКОЛОТКИ.

Вона живе на суші і на морі, вона – амфібіонт, вона розкривається і закривається, вона дихає і радіє життю, вона перетравлює весь «негатив» і видає світу «позитив»: красу, світло, тепло, любов…

Хтось порівнює нашу історичну НАЦІЮ зі споришем, який не можна витоптати і викорінити з цієї затоптаної окупантами і политої кров’ю землі… І це також правильно.

Loading...

Інтерв'ю

Олег Медуниця: Віримо в перемогу України й робимо все задля цього

Олег Медуниця: Віримо в перемогу України й робимо все задля цього

Вже рік як Організацію Українських Націоналістів очолює сумчанин Олег Медуниця. А от корені його роду...

17-02-2024 Інтерв'ю

Олег Медуниця: Принцип «Україна над усе!» має стати об’єднуючим для всіх

Олег Медуниця: Принцип «Україна над усе!» має стати об’єднуючим для всіх

Цими днями відзначаємо 95-річчя створення легендарної Організації Українських Націоналістів. В часи бездержавності саме ОУН підняла...

28-01-2024 Інтерв'ю

Українська Перемога і розвал московії

Українська Перемога і розвал московії

Українська Перемога і розвал московії. Дві абсолютно взаємозалежні категорії. Без розподілу росії та проголошення на...

17-01-2024 Інтерв'ю

Веб-дизайн