Середа, 26 лютого 2020 14:11

Хочу!

Віктор Рог
Хочу!

Щоб нація стала вільною, їй треба тільки захотіти того.

Лафайєт

«Кого звільнять – рабом буде, хто здобуде волю сам – вільним буде». Ми об’єдналися в Спілці Незалежної Української Молоді для того, щоб здобути собі волю, здобути волю Україні, а для цього нам необхідно знайти ті єдино правильні шляхи, які приведуть наш народ до незалежності і добробуту, до сили і слави.

Щоб визначити ці шляхи, ми повинні усвідомити, виразно усвідомити, чого хочемо і як хочемо це здійснити. Зрозуміло, що від «чого» залежить і «як». Наше «чого», наша свята мета – відбудова великої Української Самостійної Соборної Держави і подальший її розріст.

Мета висока. А тому і наше «як» має бути таким же високим, і навіть вищим за все. Ми повинні хотіти і вірити так сильно, як ніхто ніколи і нічого не хотів і ні в що так сильно не вірив. Яскравим прикладом такого хотіння і такої віри є слова Ярослава Стецька на судовому процесі у Львові в тридцятих роках: «Я виконував мій обов’язок, який мені диктувала приналежність до української суспільності. Я визнаю, що українська держава існує потенціально в серцях українського народу. [Вона] не існує поки що реально, але існує морально, існує правно в наших душах.

Змислом мого цілого життя було, є і буде: Україна вільна, Україна соборна, Україна без холопа і без пана. Я вірю в перемогу, я вірю так сильно, що можна вмерти. З цього шляху мене не заверне ніщо, ані тортури, ані пекло тюрем, ані смерть...»

Ось приклад, гідний для наслідування.

Своє «хочу» ми повинні сказати на повний голос, щоб його почули не лише в Україні, а почули і в Москві, почули в усьому світі, і не лише почули, але й змушені були прислухатися до нашого волевиявлення; щоб почули не обережно-прохальне «хочу», а стверджувальне, вимагаюче «ХОЧУ!». Сама історія нас вчить цього. Лише таке сильне безкомпромісне «ХОЧУ» дає результат і його повинна на весь голос сказати вся українська нація, весь великий український народ.

Головний напрямок нашого змагання на сучасному етапі – це боротьба проти злочинної, людиноненависницької комуністичної ідеології, проти російського імперіалізму та шовінізму, які уособлює КПСС.

Лжепророків пізнаємо за плодами їхніх діянь.

«Хіба збирають виногрона з акапта або фіги з терну? Так само і всяке добре дерево родить добрі плоди, а прогниле дерево родить гнилі плоди. Не може ні добре дерево родити гнилі плоди, ні прогниле дерево родити добрих плодів. Кожне дерево, яке не родить добрих плодів, буде зрубане і кинуте до вогню», – сказано у святому Писанні.

Російсько-большевицьке дерево ще не родило добрих плодів, принаймні я про таке не чув і не вірю, що таке можливе. Отже, сокирою, що зрубає це наскрізь прогниле дерево, яке родить лише гнилі плоди, отруюючи добрі дерева, повинні стати ми. Ми мусимо кинути його до вогню, який спопелить це гниле дерево до тла. Одночасно належить всіляко плекати і оберігати добрі дерева, які принесуть добрі плоди.

Я вірю, переконаний, що український народ скаже своє могутнє «ХОЧУ», від якого захитається імперія, і тоді встане з руїни нова велика Україна.

«Напрям» № 5, травень 1991 р.

Loading...

Інтерв'ю

Олег Медуниця: Віримо в перемогу України й робимо все задля цього

Олег Медуниця: Віримо в перемогу України й робимо все задля цього

Вже рік як Організацію Українських Націоналістів очолює сумчанин Олег Медуниця. А от корені його роду...

17-02-2024 Інтерв'ю

Олег Медуниця: Принцип «Україна над усе!» має стати об’єднуючим для всіх

Олег Медуниця: Принцип «Україна над усе!» має стати об’єднуючим для всіх

Цими днями відзначаємо 95-річчя створення легендарної Організації Українських Націоналістів. В часи бездержавності саме ОУН підняла...

28-01-2024 Інтерв'ю

Українська Перемога і розвал московії

Українська Перемога і розвал московії

Українська Перемога і розвал московії. Дві абсолютно взаємозалежні категорії. Без розподілу росії та проголошення на...

17-01-2024 Інтерв'ю

Веб-дизайн