П'ятниця, 22 квітня 2016 14:49

Суд зобов’язав ГПУ відкрити справу проти Медведчука

Сергій Багряний, УІС
Суд зобов’язав ГПУ відкрити справу проти Медведчука

22 квітня прихвосням Путіна в Україні було несолодко.

Так, Печерський суд Києва виніс одне з небагатьох рішень на користь української нації – зобов’язав Генеральну Прокуратуру України розпочати кримінальне провадження проти кума Путіна, лідера проросійської організації «Український вибір» Віктора Медведчука.

«5 квітня ми подали депутатське звернення із заявою про злочини Медведчуком та його проросійської організації "український вибір" і вимагали розслідувати причетність Медведчука до сепаратизму, державної зради та фінансування тероризму.

Ані громадський тиск, ані наведені в зверненні підписаному майже сотнею нардепів дані, не вплинули на рішення ГПУ. Прокуратура вважала недостатньо обґрунтованими факти про злочини і відмовлялися порушити справу.

Сьогодні через Печерський районний суд ми змогли домогтися нарешті правильного рішення. Суддя Батрин визнала бездіяльність ГПУ і винесла ухвалу, згідно з якою правоохоронці мають розслідувати факти викладені в моїй заяві.

Ми зробимо все, щоб держава була очищена від антиукраїнських елементів. Реванш не пройде!», – зазначив Народний депутат, один з координаторів руху «Вільні Люди» Андрій Левус.

Одним з факторів такого рішення суду є діяльність руху «Вільні Люди», які сьогодні на Хрещатику провели черговий пікет. А в Запоріжжі в цей час місцеві активісти «Вільних Людей» зірвали захід ще одного проросійського політика – лідера «Союзу лівих сил» Василя Волги. При чому, зробили це в достатньо жорсткий спосіб – політик був змушений рятуватися втечею.

У «Вільних Людях» сподіваються, що тепер сепаратисти перестануть вести себе так нахабно, проводити форуми та на підконтрольних їм ЗМІ пропагувати на роль «президента Донбасу» Ахметова, Азарова, Бойка та іншу пошесть, а незабаром отримають і реальні тюремні терміни.

Loading...

Інтерв'ю

Олег Медуниця: Віримо в перемогу України й робимо все задля цього

Олег Медуниця: Віримо в перемогу України й робимо все задля цього

Вже рік як Організацію Українських Націоналістів очолює сумчанин Олег Медуниця. А от корені його роду...

17-02-2024 Інтерв'ю

Олег Медуниця: Принцип «Україна над усе!» має стати об’єднуючим для всіх

Олег Медуниця: Принцип «Україна над усе!» має стати об’єднуючим для всіх

Цими днями відзначаємо 95-річчя створення легендарної Організації Українських Націоналістів. В часи бездержавності саме ОУН підняла...

28-01-2024 Інтерв'ю

Українська Перемога і розвал московії

Українська Перемога і розвал московії

Українська Перемога і розвал московії. Дві абсолютно взаємозалежні категорії. Без розподілу росії та проголошення на...

17-01-2024 Інтерв'ю

Веб-дизайн