Вівторок, 16 лютого 2021 14:52

Вірити, діяти, перемагати!

Ольга Сидій, Інформцентр МНК
Вірити, діяти, перемагати!

Українська націоналістична молодь завжди в авангарді боротьби

13 лютого відбувся XI Всеукраїнський Збір Молодіжного Націоналістичного Конгресу. Участь в роботі Збору взяло близько сотні членів МНК, гостей, представників громадських організацій.

Заходи розпочалися зранку акцією прямої дії. З нагоди 92 річниці створення Організації Українських Націоналістів і 20 річниці діяльності Молодіжного Націоналістичного Конгресу, члени МНК вивісили банер на мості вулиці Інститутської, щоб привернути увагу громадськості. Молодь переконана, що Україна стане самостійною і соборною після знищення Москви як солиці імперської агресивної потвори. Зміна влади Путіна на іншого «царя» не виправить амбіцій Кремля щодо України.

Учасники заходів вшанували пам’ять «хрещеного батька» МНК, заступника Голови ОУН Івана Гавдиди.

Офіційна частина традиційно розпочалася першою точкою Декалогу Українського Націоналіста «Здобудеш Українську Державу або загинеш у боротьбі за Неї». Першим вітальне слово виголосив Голова Організації Українських Націоналістів (бандерівців) Стефан Романів: «Ми повинні час від часу запитувати себе: «Хто ми такі?» А ми є державниками! Понад 20 років праці над формуванням нової української людини згідно з Місією МНК. Формування генерації освічених, успішних, дієвих українців, які розбудовують державу на ідеях українського націоналізму».

Андрій Левус, член Координаційної Ради Руху Опору Капітуляції, відзначив: «Хочу подякувати тим, хто був з нами на всіх акціях протесту, “судовому майдані”. Ви вже змінили історію, ви належите до того типу істориків, які не описують історію, а які її творять. Живіть небезпекою, будьте романтиками, любіть і перемагайте!».

150807934 3737484066339664 4916972034281337624 n

«Дуже велика небезпека сьогодні полягає в тому, щоб за формою не втратити змісту. Щоб не лише на раменах, не лише на знаменах, але і в голові і в серці», – відзначив перший голова організації, редактор часопису ОУН «Шлях Перемоги» Віктор Рог.

Найкраще про цінність кадрів, які виховує організація, діляться друзі-партнери. Зокрема на Всеукраїнський Збір завітали Голова Крайової пластової ради «Пласту» Юрій Юзич, заступниця Голови Спілки Української Молоді в Україні Леся Голик, Керівник Національного українського молодіжного об’єднання Олена Подобєд-Франківська, заступник голови ГО «Національний Альянс» Дмитро Куриленко.

Також привітали МНК отець Микола Матвіївський, владика Ігор Ісіченко, голова правління Центру Національного Відродження Тарас Гребеняк і Голова Крайової Булави УПЮ Микола Бігус. Отець Ростислав Височан благословив на довгу і переможну діяльність.

Учасники Збору заслухали звіти уступаючого керівництва: Голови МНК Соломії Фаріон, керівника Секретаріату Сергія Репіка, Голови Ради ЧЕсті Олександра Омельченка.

Понад 20 років Молодіжний Націоналістичний Конгрес займається вихованням генерації успішних українців, готових брати відповідальність за державу. За час діяльності організації відбулося близько 750 вишколів, загалом проведено понад 2700 заходів, в яких взяли участь 62000 осіб.

Пандемія Covid-19 і нестабільна політична ситуація безумовно стали викликами для кожного громадського об’єднання чи руху. Але Конгресу вдалося побороти їх сумлінною працею, а, отже, продовжувати ефективну діяльність.

У 2020 році дослідження IREX визначило Молодіжний Конгрес однією з найбільш впливових організацій, які працюють з молоддю в соціальних мережах. Охоплення медіамайданчиків МНК за рік сягає більше мільйона користувачів. Результатом системної та надзвичайно важливої роботи є цінні кадри, які продовжують працювати для України в Організації чи в своїй сфері діяльності з цінностями українського націоналізму. Сьогодні МНК продовжує працювати із молоддю України, бере активну участь в громадсько-політичному житті держави, займається пропагандивною діяльністю.

150673224 1108696492877795 2805184697802368626 n

За підсумками Звітно-виборчої конференції було обрано нове керівництво. Організацію очолив Сергій Репік, а головою Секретаріату став Василь Панькевич.

Завершився ХI Всеукраїнський Збір МНК виконанням гімну ОУН. Віримо, натхненням до нових звитяг стануть ці слова, які МНК впевнено продовжує нести крізь життя: «І ось ідемо в бою життєвому, тверді, міцні, незламні мов граніт, бо плач не дав свободи ще нікому, а хто борець, той здобуває світ».

 

Loading...

Інтерв'ю

Олег Медуниця: Віримо в перемогу України й робимо все задля цього

Олег Медуниця: Віримо в перемогу України й робимо все задля цього

Вже рік як Організацію Українських Націоналістів очолює сумчанин Олег Медуниця. А от корені його роду...

17-02-2024 Інтерв'ю

Олег Медуниця: Принцип «Україна над усе!» має стати об’єднуючим для всіх

Олег Медуниця: Принцип «Україна над усе!» має стати об’єднуючим для всіх

Цими днями відзначаємо 95-річчя створення легендарної Організації Українських Націоналістів. В часи бездержавності саме ОУН підняла...

28-01-2024 Інтерв'ю

Українська Перемога і розвал московії

Українська Перемога і розвал московії

Українська Перемога і розвал московії. Дві абсолютно взаємозалежні категорії. Без розподілу росії та проголошення на...

17-01-2024 Інтерв'ю

Веб-дизайн