Вівторок, 01 березня 2022 14:02

Створити Антиімперський Блок Народів!

Науково-ідеологічний центр ім. Дмитра Донцова
Створити Антиімперський Блок Народів!

Воєнні події в Україні від 24 лютого, які оголили імперську сутність Росії, виразно показали стратегічні завдання перед нашою державою та нацією. Українська державність постала перед загрозою. Головним епіцентром цієї загрози є сам факт існування агресивної Російської імперії у вигляді «Російської Федерації», під назвою якої насправді діє авторитарний і шовіністичний режим клептократів.

Глобальна геополітична ситуація довкола України підказує потребу створення Антиімперського Блоку Народів, аналогічно до того, який був заснований Організацією Українських Націоналістів 21–22 листопада 1943 р. під час національно-визвольної війни в умовах 2-ї Світової війни на 1 Конференції поневолених народів Східної Європи і Азії, яка відбулася в с. Будераж на Волині, в підпіллі, під прикриттям УПА.

Першим головою АБН став Ростислав Волошин. Тоді участь в його організації взяли представники албанців, білорусів, болгар, вірменів, грузинів, естонців, латвійців, литовців, словаків, туркменів, угорців, хорватів та чехів. Ідеологія та політична платформа АБН стала для ОУН зручним інструментом для ведення антиросійської, антиімперської діяльності протягом десятиліть. Ідеї та впливи АБН були одним із вагомих чинників для орієнтації світової політики в напрямку до протистояння московському імперіалізмові.

Сьогодні історичні умови повторюються. Агресивна міжнародна політика Росії є загрозою для миру і стабільності в усьому світі. Москва гуртує навколо себе терористичні, тоталітарні та маріонеткові режими в різних кінцях планети, в таких країнах, як Венесуела, Нікараґуа, Куба, Сирія, Північна Корея, Білорусь. Водночас сама Росія залишається тією ж «тюрмою Європи», як її визначали видатні мислителі ХІХ ст.

Україна повинна використати політичний досвід ОУН і створити новий Антиімперський Блок Народів з координаційним центром у Києві. Вже зараз треба розпочати політичні контакти з національно свідомими політичними елітами насамперед Татарстану, Башкортостану, Марі-Ел, Мордовії (Ерзя), Удмуртії, Чувашії, Калмикії, Кабарди, Чечні (Ічкерії), народів Дагестану, Черкесії, Балкарії, Бурятії, Туви, Якутії. Насамперед потрібно створити інформаційні інтернет-ресурси мовами названих народів, щоб регулярно вести полілог із ними в контексті розгортання спільної, всеєвразійської стратегії політичного змагання різних народів, які проживають в межах т.зв. «Російської Федерації», за їхнє повне національне звільнення та розвал Російської імперії.

Стратегія та пропаганда АБН має охоплювати весь простір Середньо-Східної Європи та Євразії, тобто ті географічні зони, де з особливою силою діють міжнародні, імперські впливи Москви. Політичні представництва АБН мають стати центрами перманентної протидії московському імперіалізмові на всьому цьому просторі.

Лише кардинальний переустрій політичного простору нинішньої «Російської Федерації» може назавжди зупинити російський імперіалізм, забезпечити надійну свободу для України і всіх народів від Адріатики до Тихого океану.

Свобода народам! Свобода людині!

Loading...

Інтерв'ю

Олег Медуниця: Віримо в перемогу України й робимо все задля цього

Олег Медуниця: Віримо в перемогу України й робимо все задля цього

Вже рік як Організацію Українських Націоналістів очолює сумчанин Олег Медуниця. А от корені його роду...

17-02-2024 Інтерв'ю

Олег Медуниця: Принцип «Україна над усе!» має стати об’єднуючим для всіх

Олег Медуниця: Принцип «Україна над усе!» має стати об’єднуючим для всіх

Цими днями відзначаємо 95-річчя створення легендарної Організації Українських Націоналістів. В часи бездержавності саме ОУН підняла...

28-01-2024 Інтерв'ю

Українська Перемога і розвал московії

Українська Перемога і розвал московії

Українська Перемога і розвал московії. Дві абсолютно взаємозалежні категорії. Без розподілу росії та проголошення на...

17-01-2024 Інтерв'ю

Веб-дизайн