Четвер, 10 березня 2022 17:42

Добровольчий підрозділ "Вільна Україна" приступає до захисту столиці

Добровольчий підрозділ "Вільна Україна" приступає до захисту столиці

10 березня біля собору Святої Софії відбувся збір бійців добровольчого формування територіальної громади “Вільна Україна".

З першого дня повномасштабного вторгнення Рух Опору розпочав розгортання сил та проведення спеціалізованих заходів націлених на підготовку бійців і їх вміння вести активні бойові дії в столиці.

Добровольче формування "Вільна Україна" діє на підставі Закону України “Про національний спротив”, створене наказом Командувача Сил ТрО і є складовою сил Територіальної Оборони.

“Ворог у нашому Києві, зариться на святу Софію, на Майдан, политий кров’ю українських героїв. Ми повинні мобілізуватися, перетворити Київ на фортецю. У кожному районі створюються формування, добровольчі загони, які діють відповідно до законів України і в координації із Територіальною обороною та військовою адміністрацією міста Києва. Прийшов наш час, громадяни, об’єднатися”, — зазначив Андрій Левус, координатор Руху Опору “Вільна Україна”.

“В нас одна мета: знищити москалів, щоб духу їх на нашій землі не було. З цього моменту, наш підрозділ приступає до виконання основного завдання — ліквідації ворога”, — звернувся до добровольців командир підрозділу “Вільна Україна” полковник Захар.

Добровольці підрозділу “Вільна Україна” дали присягу українському народу обороняти Україну, захищати суверенітет і територіальну цілісність, дбати про безпеку громадян України.

Командування Руху Опору звернулось до інших регіонів: “Столиця одна на всю Україну. Поки синьо-жовтий стяг над Майданом, над Печерськими пагорбами — Україна є. Вирушайте на захист серця Батьківщини і разом ми перейдемо в наступ, і разом переможемо”.

Loading...

Інтерв'ю

Олег Медуниця: Віримо в перемогу України й робимо все задля цього

Олег Медуниця: Віримо в перемогу України й робимо все задля цього

Вже рік як Організацію Українських Націоналістів очолює сумчанин Олег Медуниця. А от корені його роду...

17-02-2024 Інтерв'ю

Олег Медуниця: Принцип «Україна над усе!» має стати об’єднуючим для всіх

Олег Медуниця: Принцип «Україна над усе!» має стати об’єднуючим для всіх

Цими днями відзначаємо 95-річчя створення легендарної Організації Українських Націоналістів. В часи бездержавності саме ОУН підняла...

28-01-2024 Інтерв'ю

Українська Перемога і розвал московії

Українська Перемога і розвал московії

Українська Перемога і розвал московії. Дві абсолютно взаємозалежні категорії. Без розподілу росії та проголошення на...

17-01-2024 Інтерв'ю

Веб-дизайн