Понеділок, 19 червня 2017 14:40

«Вільні Люди» сприяли перебуванню експертів провідніх аналітичних центрів США в Україні

vilni.org.ua
«Вільні Люди» сприяли перебуванню експертів провідніх аналітичних центрів США в Україні

У червні Україну відвідала офіційна делегація експертів-міжнародників з США, які представляють впливові аналітичні центри - AFPC (American Foreign Policy Council), Jamestown Foundation та фундацію “Спадщина” (The Heritage Foundation). Результат перебування делегації - підготовка звіту, що формуватиме “порядок денний” політики Білого Дому щодо Росії, України та участі США у гібридній війні. Саме зараз відбувається зустріч Президентів США та України, і її наслідки багато в чому залежатимуть від публікації експертів провідного аналітичного центру нової Адміністрації.

Візит цієї делегації дав можливість американським експертам об’єктивно оцінити обставини і наслідки російської військової агресії проти України. Представники США відвідали Львів, Одесу, Запоріжжя, Київ, Маріуполь, зустрілись зі спікером Верховної Ради Андрієм Парубієм, секретарем РНБО Олександром Турчиновим, головою СБУ Василем Грицаком, Міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим, Генеральним прокурором Юрієм Луценком, Міністром охорони здоров'я Уляною Супрун, військовим прокурором Анатолієм Матіосом, директором Українського інституту національної пам'яті Володимиром В'ятровичем, народними депутатами Сергієм Висоцьким, Ганною Гопко, Олександром Опанасенком, Остапом Єднаком та багатьма іншими посадовцями, політиками, громадськими діячами, військовими та волонтерами в Києві та регіонах.

Таким чином, аналітичний звіт охоплює широкий спектр українських реалій: від реформ та боротьби з корупцією, до безпекової та військової ситуації в зоні АТО. Делегація зустрілась з Андрієм Левусом, головою підкомітету з питань державної безпеки, Керівником Проводу “Вільних Людей”.

“Інтерес Росії не обмежується тільки Україною. Світова спільнота розуміє виклики і загрози гібридної війни, усвідомлює, що імперські амбіції Путіна загрожують усьому вільному світові. Зокрема, партнери з США підтримують нашу боротьбу, запроваджуючи санкції проти російських бізнесменів та причетних до анексії Криму, окупації Донбасу. У свою чергу, ми в Україні також всіляко протидіємо російським впливам на різні сфери державного життя: від очищення інформаційного простору до позбавлення російських компаній можливості вести бізнес в Україні і фінансувати з отриманих прибутків війну”, - зазначив Андрій Левус.

Американці в супроводі Сергія Кузана, заступника Керівника Проводу “Вільних Людей” та інших волонтерів, відвідали бойові позиції українських військових у Широкіно, місця постійної дислокації морської піхоти та 56 бригади ЗСУ. За словами Сергія Кузана, заступника Керівника Проводу “Вільних Людей”, для створення максимально об’єктивних звітів для Адміністрації Президента США, а в подальшому – формуванню зовнішніх зв’язків, аналітики з США повинні на власні очі побачити нинішню ситуацію, не довіряючи “третім” джерелам.

“Світова спільнота розуміє, що Україна – бар’єр, що стримує поширення “русского міра”. Беззаперечно, США повинні підтримувати економічні санкції проти Росії; продовжувати військові навчальні програми і надати нам сучасне озброєння, а питання життєздатності та майбутнього трансатлантичного співтовариства вирішується на Донбасі. Такі висновки цілком відображають сучасні реалії. Їх важливо донести лідерам Західного Світу, адже боротьба за Україну відбувається не лише на фронті, а й у столицях Північної Америки, Європи і далі, - зазначив Сергій Кузан.

Візит став можливий завдяки праці представників української громади в США: голови Ukrainian Congress Committee of America Андрія Футея, в.о. голови Ради українських державницьких організацій світу Бориса Потапенка, голови "Jurkiw Family Foundation" Gene Jurkiw та Орисі Дмитренко, директора Center for US-Ukrainian Relations (CUSUR) Володимира Зарицького та представництва у Вашингтоні Миколи Грицковяна.

Loading...

Інтерв'ю

Олег Медуниця: Віримо в перемогу України й робимо все задля цього

Олег Медуниця: Віримо в перемогу України й робимо все задля цього

Вже рік як Організацію Українських Націоналістів очолює сумчанин Олег Медуниця. А от корені його роду...

17-02-2024 Інтерв'ю

Олег Медуниця: Принцип «Україна над усе!» має стати об’єднуючим для всіх

Олег Медуниця: Принцип «Україна над усе!» має стати об’єднуючим для всіх

Цими днями відзначаємо 95-річчя створення легендарної Організації Українських Націоналістів. В часи бездержавності саме ОУН підняла...

28-01-2024 Інтерв'ю

Українська Перемога і розвал московії

Українська Перемога і розвал московії

Українська Перемога і розвал московії. Дві абсолютно взаємозалежні категорії. Без розподілу росії та проголошення на...

17-01-2024 Інтерв'ю

Веб-дизайн