Середа, 07 листопада 2018 11:32

У Верховній Раді обговорили протидію втручанню Росії в українські вибори

"Вільні Люди"
У Верховній Раді обговорили протидію втручанню Росії в українські вибори

Під час "круглого столу" за участі народних депутатів, урядовців, експертів та громадських активістів, у Верховній Раді дискутували щодо втручання РФ в українські вибори. Члени "Вільних Людей" також взяли участь в обговоренні, адже мають значний досвід протидії Росії в рамках світової кампанії "Стоп Реванш".

Про методи боротьби з російською агресією говорили Ганна Гопко - Голова Комітету Верховної Ради у закордонних справах; Андрій Левус - Голова підкомітету з питань державної безпеки Комітету з питань національної безпеки і оборони; Іванна Климпуш-Цинцадзе - віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України; Тетяна Сліпачук - Голова Центральної виборчої комісії України, народні депутати Олег Медуниця та Андрій Тетерук, а також експерти і представники громадських організацій.

"Мотиви втручання РФ в українські вибори - це, по-перше, повернути в орбіту свого впливу, а по-друге - розвернути євроатлантичний напрям України в зворотню сторону. Опосередкована ціль – прихід проросійських політичних еліт. Це ми й називаємо реваншем російських сил. Ми повинні зайняти проактивну позицію. Не відповідати на атаки, а діяти на випередження. Мета Росії - спричинити дестабілізацію та підірвати авторитет України в західному світі як держави, яка може самостійно приймати рішення та захищатись", - переконаний Андрій Левус, Керівник Проводу "Вільних Людей".

cd115692 3bad 40cf a710 d960b04e0ca4

Учасники "круглого столу" погодились, що передумова ефективної боротьби - це об’єднання зусиль державних органів та громадянського середовища.

"Державні структури повинні працювати на випередження. Ми розуміємо, що дії державних органів обтяжені бюрократичними процесами і є недостатньо швидкими. А відтак - ці структури повинні співпрацювати з громадськими організаціями, аби бути більш ефективними", - переконана Іванна Климпуш-Цинцадзе.На підтвердження цієї тези, Олеся Горяйнова - керівник міжнародного відділу "Вільних Людей" зазначила: "Парадокс, але зараз в Україні агентам Москви - Медведчуку та його посіпакам - дозволяється вільно діяти як політикам, явним проросійським медіа - 112, NewsOne, Інтеру - засмічувати наш інформаційний простір, російським корпораціям – забирати наші стратегічні економічні об’єкти. Як ми можемо пояснити це українцям і всьому світу? Повернення проросійських сил до влади є головною амбіцією Путіна. Це дасть йому повний контроль та можливість скеровувати Україну у потрібному йому напрямку. Отже, наступні вибори будуть переламними. Світ підтримує нас у прагненні долучитись до західної спільноти – тепер наша черга діяти. Ми закликаємо розслідувати та покарати Медведчука як головного агента Путіна, через якого відбувається і втручання РФ в українські вибори".

12c3ae69 edaa 4a4e 8f70 6bca8869ded6

Loading...

Інтерв'ю

Олег Медуниця: Віримо в перемогу України й робимо все задля цього

Олег Медуниця: Віримо в перемогу України й робимо все задля цього

Вже рік як Організацію Українських Націоналістів очолює сумчанин Олег Медуниця. А от корені його роду...

17-02-2024 Інтерв'ю

Олег Медуниця: Принцип «Україна над усе!» має стати об’єднуючим для всіх

Олег Медуниця: Принцип «Україна над усе!» має стати об’єднуючим для всіх

Цими днями відзначаємо 95-річчя створення легендарної Організації Українських Націоналістів. В часи бездержавності саме ОУН підняла...

28-01-2024 Інтерв'ю

Українська Перемога і розвал московії

Українська Перемога і розвал московії

Українська Перемога і розвал московії. Дві абсолютно взаємозалежні категорії. Без розподілу росії та проголошення на...

17-01-2024 Інтерв'ю

Веб-дизайн