Понеділок, 01 лютого 2021 17:41

Московія: і палицями, і ножами

Григорій Жибак
Московія: і палицями, і ножами

Цікаво, скільки ще спортивна спільнота планети терпітиме злочини москалів?

Здавалося б, після доведених фактів масштабного вживання репрезентантами Московії заборонених препаратів під час Олімпійських ігор, чемпіонатів світу, інших змагань і надто м’якого покарання, вони мають бути вдячними й, як покірні ягнята, спокутувати свої гріхи перед спортом. Та ні! Нахабство кацапів не має меж. Черговий кричущий випадок стався на етапі Кубку світу з лижних гонок у фінському Лахті.

У чоловічій естафеті першість здобув норвежець Сімен Крюгер. За другу сходинку боротьба точилася до останніх метрів дистанції між фіном Йоні Мякі та московитом Олександром Большуновим. Господар змагань був попереду і вдався до маневрів, аби не дозволити москалеві обігнати себе. Тактика вельми небуденна у лижних гонках. Хто веде перед – той і діє як заманеться. Фін притиснувся до узбіччя траси, унеможливлюючи таким чином пропустити суперника вперед. Большунов вдався до погроз, розмахуючи над суперником палицею, намагаючись завдати удару. Згодом, коли Йоні Мякі фінішував, кацап на швидкості врізався в нього, збивши з ніг! Звісно, жодних вибачень від лідера збірної Московії фінський лижник не почув. Він не відреагував на агресію. Але декілька вболівальників написали заяву в поліцію, яка відразу ж вдалася до з’ясування обставин нападу.

Справа набула неабиякого поголосу. Фінські правники наголошують, що Большунов штовхнув Мякі вже після фінішу. А це може бути розцінено поліцією не як спортивний інцидент із фізичним контактом на трасі, а як кримінальний напад. Оприлюднено навіть главу 21 Кримінального кодексу Фінляндії щодо злочину проти життя і здоров’я. Таким чином Большунова можуть покарати штрафом або тюремним ув’язненням до двох років і восьми місяців. Навіть намагання вдарити, що хотів зробити лижною палицею москаль, є в Фінляндії кримінальним злочином. Поліція буде розглядати два вчинки москвинського лижника як один, бо вони були здійснені практично одночасно.

Заслуговує уваги заява батька Олександра Большунова, який переконаний, що за таку поведінку суперникам треба «по-російськи давати у морду», а не вибачатися. Згодом, незважаючи на браві слова батька та відчувши смажене, чотириразовий срібний призер чемпіонатів світу Олександр Большунов дав задній хід і все ж вибачився перед суперником. Та цього разу це виглядає негідно, нещиро, як намагання уникнути серйозного покарання. Свій наїзд на Мякі дворазовий чемпіон світу пояснює поломкою лижного кріплення.

Міжнародна федерація лижних видів спорту дискваліфікувала Большунова та збірну Московії. Але це стосувалося лише згаданої естафети. В інших змаганнях вони участь братимуть. А те, що запізнілі вибачення Большунова та Федерації лижних гонок Росії не вартують навіть паперу, на яких вони написані, підтверджує й заява колишньої триразової чемпіонки в біатлоні та лижних гонках Анфіси Рєзцової: «Я б на емоціях також палицею махнула… Большунова даремно покарали. Ну махнув він на емоціях, і що такого?.. Я би ще й палицею врізала по спині, щоб не перетинав мені лижню».

Тим часом, Міжнародний союз біатлоністів опублікував список правил для спортсменів Московії на чемпіонатах світу впродовж двох років. Спортивний арбітражний суд в Лозанні відхилив апеляцію москалів, змінивши санкції, накладені Всесвітнім антидопінговим агентством. Московія позбавлена права використовувати свою офіційну назву, символіку та гімн! Таким чином, на світовій першості у словенській Поклюці, яка бере початок 10 лютого, вони виступатимуть під назвою Російський біатлонний союз. Саме так. Не можна навіть використовувати назву Союз біатлоністів Росії. Заборонено спортсменам зображати москвинський прапор, національну символіку, назву «Росія» на особистих речах у будь-якій офіційній зоні світової першості. Такого приниження не зазнавала ще жодна збірна у жодних міжнародних змаганнях. Втім, це ще доволі легке покарання. Злочини Московії заслуговували цілковитої дискваліфікації.

Декілька днів тому у польському Лодзі відбувався міжнародний турнір із змішаних єдиноборств KSW 58. Москалі й тут виокремилися. Дагестанець Шаміль Мусаєв, який виступає у напівсередній вазі, одноголосним рішенням суддів переміг словенця Уроса Юришича. Втім, «слов’янин» Мусаєв, який репрезентує «слов’янську» Московію, з якогось дива обурився роботою рефері. Москалі почали «наїжджати» на суддю, а згодом і на команду суперників. Мусаєв кинув опонента на канвас, хоч поєдинок між ними вже закінчився. Вмить зчинилася масова бійка, яку ледве вдалося погасити. Наразі триває розслідування. Очікується, що винні будуть серйозно покарані. І в бабці перепитувати не треба про винуватців гармидеру. Та є нюанси. Москалі вельми часто виходять сухими з води. Головно, за допомогою фінансових важелів щодо врегулювання таких ситуацій. Прикро, але достойники від світового чи європейського спорту дедалі частіше вдаються до торгів совістю і честю, коли Москва озвучує їм суму «преміальних».

Заводитися із напівоберту, зчиняти бійки – характерна риса для всіх цих москвинських борців, боксерів, бійців змішаних єдиноборств. Біля Махачкали, під час масової бійки, зарізали двох бійців змішаних єдиноборств Рамазана Амірова та Керіма Хайрулаєва. Вони нібито намагалися втихомирити гарячих співвітчизників. Річ у тому, що напередодні там вбили активіста Абдурагімова, який боровся проти поширення наркотиків. Коли його вбивцю привезли для проведення слідчих дій, зібралося чимало невдоволених, які вимагали виселити всю родину наркоторговця. Родичі затриманого зчинили бійку. Його неповнолітній кузин ножем завдав смертельного поранення Хайрулаєву. Відтак, вбили й Амірова. Порушені кримінальні справи про вбивства.

Можна лише гадати, що могло статися в польському Лодзі, якби вчасно не погасили конфлікт. Всі ці «бійці» із півдня московської імперії дотепер послуговуються законами середньовіччя. Без ножа вони навіть спати не лягають. До того ж, не треба забувати про наркотики та інші заборонені препарати, які для репрезентантів Московії є звичним явищем і ледве не входять у харчовий раціон. То на Олімпіаді, світовій чи континентальній першостях вельми строгий допінг-контроль, інші ж турніри не під таким пильним наглядом. Дедалі частіше москалі вдаються до «змагань» поза фінішем лижні, канатами рингу чи бійцівським килимом. І чинять це навіть у випадку свого тріумфу. З якого дива?

Loading...

Інтерв'ю

Олег Медуниця: Віримо в перемогу України й робимо все задля цього

Олег Медуниця: Віримо в перемогу України й робимо все задля цього

Вже рік як Організацію Українських Націоналістів очолює сумчанин Олег Медуниця. А от корені його роду...

17-02-2024 Інтерв'ю

Олег Медуниця: Принцип «Україна над усе!» має стати об’єднуючим для всіх

Олег Медуниця: Принцип «Україна над усе!» має стати об’єднуючим для всіх

Цими днями відзначаємо 95-річчя створення легендарної Організації Українських Націоналістів. В часи бездержавності саме ОУН підняла...

28-01-2024 Інтерв'ю

Українська Перемога і розвал московії

Українська Перемога і розвал московії

Українська Перемога і розвал московії. Дві абсолютно взаємозалежні категорії. Без розподілу росії та проголошення на...

17-01-2024 Інтерв'ю

Веб-дизайн