17 листопада в американському місті Клівленд українська громада провела четверту конференцію українських націоналістів. Серед присутніх були члени Спілки Української Молоді та ветерани російсько-української війни.

У Києві відбулася міжнародна науково-експертна конференція «Виклики для України та майбутнє російської імперії».

П'ятниця, 09 червня 2023 08:40

Рим проти “руского міра”

7 червня у Римі відбулась акція протесту проти поширення російської пропаганди у столиці Італії.

Голова Проводу ОУН(б) Oлег Meдуниця у Нью-Йорку взяв участь у конференції поневолених росією народів.

Сьогодні увесь український народ живе у незвичайному історичному часі – часі піднесення національно-визвольної боротьби українців та неоголошеної воєнної агресії імперської Москви проти вільної України.

Українська громада закликає США, Європу та всі інші демократичні країни рішуче виступити проти російської агресії на Донбасі та в Криму й змусити Росію відвести свої війська від українських кордонів та з території Криму.

25-го квітня 2021 року - 75-ліття СУМ в Діаспорі.

Не раз доводилось сперечатися зі знайомими, особливо зі зросійщеними українцями, про роль та значення української діаспори в історії України. Мої оповідки про ветеранів Армії УНР, які жертвували гроші на українські музеї, видавництва, журнали і газети переважно не справляли враження на співрозмовників.

У зверненні Воюючої України до бійців і командирів рейдуючих частин УПА підкреслюється між іншим: «Ви мужньо виконали своє завдання, покладене на вас Головною Визвольною Радою. Хоч ви опинилися тепер далеко від рідних земель, боротьба для вас не закінчена. Ви мусите далі боротися так, як недавно ви боролися зі збоєю в руках. На чужині далі зберігайте і плекайте героїчні традиції Української Повстанської Армії та високо несіть прапор її слави».

П'ятниця, 06 березня 2020 19:58

Українці. Боротьба без кордонів

В рамках Крайових З’їздів Ліги Українців Канади і Ліги Українок Канади та відзначення 70-ліття Ліги Визволення України/Ліги Українців Канади, 65-ліття Об’єднання Жінок Ліги Визволення України/Ліги Українок Канади, 70-ліття видавництва «Гомін України» 22 лютого в Українському Культурному Центрі Old Mill в Торонто відбувся величавий ґала-бенкет.

Інтерв'ю

Олег Медуниця: Віримо в перемогу України й робимо все задля цього

Олег Медуниця: Віримо в перемогу України й робимо все задля цього

Вже рік як Організацію Українських Націоналістів очолює сумчанин Олег Медуниця. А от корені його роду...

17-02-2024 Інтерв'ю

Олег Медуниця: Принцип «Україна над усе!» має стати об’єднуючим для всіх

Олег Медуниця: Принцип «Україна над усе!» має стати об’єднуючим для всіх

Цими днями відзначаємо 95-річчя створення легендарної Організації Українських Націоналістів. В часи бездержавності саме ОУН підняла...

28-01-2024 Інтерв'ю

Українська Перемога і розвал московії

Українська Перемога і розвал московії

Українська Перемога і розвал московії. Дві абсолютно взаємозалежні категорії. Без розподілу росії та проголошення на...

17-01-2024 Інтерв'ю

Веб-дизайн