Четвер, 18 липня 2019 06:23

Свободу Віталію Марківу

УІС
Свободу Віталію Марківу

Українці в Мадриді біля італійського посольства в Іспанії вимагали звільнення українського військового Національної гвардії України Віталія Марківа.

Віталій Марків був засуджений до 24 років ув’язнення за надуманим звинуваченням в причетності до вбивства італійського фотожурналіста Андреа Роккелі за з фабрикованими та не підтвердженими даними. Українці вимагали не тільки справедливого нового розслідування, але й негайного звільнення. Новий український політв’язень в країні Європейського Союзу, в країні римського права, як основи сучасних світових правових відносин, це ганебне явище для Італії. Пояснення несправедливості рішення суду в м. Павія зацікавленим особам було з розумінням сприйняте іспанцями, навіть гвардійцями і поліцейськими, які толерантно віднеслися до маніфестантів.

Маніфестація розпочалась і закінчилася виконанням Гімну України, заклики до звільнення Віталія Марківа лунали іспанською і українською мовами. Наприкінці маніфестації Голова громади Юрій Чопик вручив листа зі зверненням від української громади Послу Італії в Іспанії п. Стефано Санніно, який пообіцяв передати інформацію до Риму і надати відповідь. Також було передано фото Міністра внутрішніх справ Італії і заступника прем’єр-міністра Італії Матео Сальвіні на Червоній площі в Москві з написом «Армія Росії», яке маніфестанти підписали «Як таке може бути, коли російська армія вбиває невинних людей на Сході України, в Сирії та присутня тепер у Венесуелі? То ж куди прямуєш, Італіє?»

Українці щиро разом виступають з великою підтримкою по всьому світу не тільки ув’язненого Віталія Марківа, але і всіх політв’язнів в Росії та українських моряків.

Loading...

Інтерв'ю

Олег Медуниця: Віримо в перемогу України й робимо все задля цього

Олег Медуниця: Віримо в перемогу України й робимо все задля цього

Вже рік як Організацію Українських Націоналістів очолює сумчанин Олег Медуниця. А от корені його роду...

17-02-2024 Інтерв'ю

Олег Медуниця: Принцип «Україна над усе!» має стати об’єднуючим для всіх

Олег Медуниця: Принцип «Україна над усе!» має стати об’єднуючим для всіх

Цими днями відзначаємо 95-річчя створення легендарної Організації Українських Націоналістів. В часи бездержавності саме ОУН підняла...

28-01-2024 Інтерв'ю

Українська Перемога і розвал московії

Українська Перемога і розвал московії

Українська Перемога і розвал московії. Дві абсолютно взаємозалежні категорії. Без розподілу росії та проголошення на...

17-01-2024 Інтерв'ю

Веб-дизайн