П'ятниця, 18 березня 2022 15:34

Національна ідентичність – це питання національної безпеки

Олександр Сич

Вже сьогодні слід думати над тим, якими маємо бути після війни, аби ворог не прийшов знову на нашу землю із «визвольною місією», реалізовуючи концепцію «русскава міра». Бо ж для нього, як відомо, «русскій мір» там, де є «русскій язик». 

Хтось заперечить, що не час говорити про мову, культуру, історію, віру й про наші спільні свята, символи, й національних героїв – про все те, що складає нашу самість, нашу відмінність від інших, нашу національну ідентичність – в той час, коли на фронті й під завалами розбомблених ворогом українських міст гинуть українські люди.

Вважаю, що якраз найвища пора! Бо ж боротьба згуртовує націю й найтривкішими є ті ознаки спільної ідентичності, які гартуються в її горнилі.

Вже сьогодні маємо визначитися із тим, що об’єднує нас між собою і відрізняє від нашого ворога!

Тож геть із всілякими там «празднікамі» «двадцять третього февраля», «восьмого марта», «дєвятого мая»!...

У нас є День матері, День захисника України і буде свій День Перемоги! У нас є свої історичні герої й кожного дня народжуються герої сучасні!

Геть із «рускім православієм», «братскім народом» й «тисячелєтнімі корнями»!

У нас є своя православна віра, колись передана угро-фінським племенам і спаскуджена їхніми московськими наступниками. Ніякі вони нам не «брати», бо й слов’янство в їхній генетиці є чисто символічним. І зась їм до «тисячелєтія», бо коли цивілізований Київ вже вигравав на сонці сотнями золотобанних соборів, вони ще в напівдикунському стані сиділи у своїх болотах. 

Геть із всім тим, що невдячна московська метрополія нав’язувала нам сотні років, а особливо протягом часу совєтського мракобісся, аби ментально прив’язати українців до московського імперського воза. 

Врешті, геть із московською імперською мовою!

Так, сила постколоніальної побутової звички є великою перепоною для формування оновленої національної ідентичності. Але всім, хто її тримається, слід усвідомити, що існує прагматичний життєвий вибір – чи мова ворога й потенційна загроза його нового вторгнення та смерть дітей і руйнація вашого життя, а чи мирне співжиття у колі рідної національної спільноти.  

Якщо вам зручно, залишіть її для побутового вжитку, але в публічному просторі має домінувати українська мова, що є мовою державного спілкування й мовою  національного єднання.  

Формуймо оновлену українську ідентичність, відмінну від ідентичності московського ворога! Завдяки їй ми забезпечимо мир і спокій собі та нашим дітям на багато поколінь!

Loading...

Інтерв'ю

Олег Медуниця: Віримо в перемогу України й робимо все задля цього

Олег Медуниця: Віримо в перемогу України й робимо все задля цього

Вже рік як Організацію Українських Націоналістів очолює сумчанин Олег Медуниця. А от корені його роду...

17-02-2024 Інтерв'ю

Олег Медуниця: Принцип «Україна над усе!» має стати об’єднуючим для всіх

Олег Медуниця: Принцип «Україна над усе!» має стати об’єднуючим для всіх

Цими днями відзначаємо 95-річчя створення легендарної Організації Українських Націоналістів. В часи бездержавності саме ОУН підняла...

28-01-2024 Інтерв'ю

Українська Перемога і розвал московії

Українська Перемога і розвал московії

Українська Перемога і розвал московії. Дві абсолютно взаємозалежні категорії. Без розподілу росії та проголошення на...

17-01-2024 Інтерв'ю

Веб-дизайн